Отвратительная выходка вандалов в Пушкинском парке в Киеве

16 май, 11:54

Учора ввечері декілька агресивно налаштованих людей намагалися зруйнувати недобудовану скульптуру «Голова богатиря» та дитячий майданчик. На місці інциденту відбулося жорстке протистояння з рукоприкладством.

У конфлікт було втягнуто декілька нарядів правоохоронців. 

Протягом тижня у парку імені Пушкіна у центрі Києва триває створення дитячого майданчику. Поруч із ним розташовано скульптуру за мотивами поеми Олександра Пушкіна. Ця «інтерактивна скульптура» буде унікальною для Києва. Подібні форми дозвілля поширені у парках Європи.

Встановлення скульптури та дитячого майданчику є частиною проекту «Парк казок», що його втілює Андрій Вавриш у співпраці з відомими скульптурами та громадськими організаціями. Але нинішня київська влада вважає цей проект неоднозначним . 

Учора ж конфлікт навколо скульптури набув вкрай гострої форми. Близько  18.30 декілька екзальтованих людей накинулися на робітників, які закінчували благоустрій дитячого майданчику. Після погроз розпочалася штовханина та запекла бійка за участі до 30 осіб.

Прибічники скульптури викликали міліцію та обороняли майданчик до приїзду правоохоронців. Вандалів було затримано та направлено до відділку, проте навіть із міліцейської машини вони продовжували голосно погрожувати фізичним знищенням ініціаторам проекту.

Міліція встановлює особи нападників та їхні мотиви.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/338712.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua