Необходимости вводить чрезвычайное или военное положение нет - Гриценко

16 май, 11:50

Для вирішення ситуації у східних регіонах України немає необхідності вводити надзвичайний чи воєнний стан, оскільки закон про антитерористичну діяльність дозволяє виконувати всі завдання без обмежувальних режимів. Про це заявив кандидат на пост Президента України, лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Є можливість без введення НС залучати в проблемні райони підрозділи, техніку, військових. Справа в тому, що військовий і надзвичайний режим негативно позначиться не на терористах , а на мирних громадянах. Це негативно вплине на економіку, інвестиційний клімат, на свободу слова», - сказав він.

За словами Гриценка, в майбутньому, якщо ситуація буде загострюватися, новий президент зможе повернутися до питання введення надзвичайного стану, але сьогодні такої необхідності немає.

Гриценко також зауважив, що наразі немає необхідності проводити повну мобілізацію військовозобов’язаних. «У повній мобіліцаціі необхідності немає, немає необхідності і у відновленні військового призову, указ про який нещодавно був підписаний», - вважає політик.

«Якщо ж говорити про часткову мобілізацію, то так, як вона пройшла, краще б не проходила. Я часто отримую особисті звернення - викликають не тих і не туди, або призивають і не знають, що далі робити. Або призивають пацанів, які не готові протистояти досвідченим російським спецназівцям, які пройшли через сито "гарячих точок", - підкреслив кандидат у Президенти.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/338711.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua