Богомолец призывает к переговорам в Донецке и к мирному решению конфликт на Востоке Украины

08 май, 18:06

Ольга Богомолець закликає провести перемовини в Донецьку

й шляхом діалогу вирішити конфлікт на Сході України

 

 

Київ, 8 травня 2014 року

 

Кандидат у Президенти України Ольга Богомолець закликає всіх кандидатів у Президенти об’єднатися та провести в Донецьку перемовини з громадськістю, дипломатами з Європи та з Росії. Мета ініціативи – об’єднатися для рішення конфлікту мирним шляхом.

 

            Сьогодні Ольга Богомолець в Українському кризовому медіа-центрі виклала своє бачення суті конфлікту на Сході та півдні та оприлюднила план щодо його вирішення.

 

Богомолець звернулась до народу України та чинної влади з вимогою надати їй мандат на перемовини у Донецьку та організації круглого столу в широкому форматі.

 

         «Офіційно звертаюся до в.о. Президента України й в.о. головнокомандувача пана Турчинова. Прошу Вас негайно надати мені мандат для ведення переговорів з усіма сторонами конфлікту в Україні, а також з представниками Росії, Європейського Союзу та США», – заявила пані Богомолець.

 

Також кандидат у Президенти закликала власників телевізійних каналів протягом 36 годин організувати триденний телемарафон у прямому ефірі з включенням усіх регіонів України та гарячих точок заради об’єднання країни і не допущення громадянської війни.

 

«Сценарії, які сьогодні реалізуються, ведуть нас не тільки до розколу країни, а й до громадянської війни, – впевнена Ольга Богомолець. – На сході України є різні групи людей, які впливають на ситуацію”.

 

До першої групи пані Богомолець відносить найманих вбивць і терористів, деякі з котрих мають російські паспорти. З ними треба діяти з позиції сили. Другу групу складають українські громадяни, «регіонали», бандити та інші, які свідомо розвалюють Україну із власних корисливих інтересів. «Ці люди скоюють злочин. Їхня мета – розвал країни, і вони мають бути покарані відповідно до Кримінального кодексу», – вважає Богомолець.

Українські громадяни, які відносяться до третьої групи, «зазомбовані» викривленою інформацією, поданою в тому числі ЗМІ. «Вони також роблять протиправні дії, але діалог із ними можливий і необхідний. З людьми потрібно говорити, аби пояснити: ще кілька місяців тому всі ми нормально жили в одній країні і не було жодних підстав для громадянської війни», – наголосила пані Богомолець.

 

Кандидат у Президенти України оприлюднила план першочергових дій на посту Президента, серед яких – закон про відповідальну владу, реформа системи правопорядку та закон про люстрацію, забезпечення обороноздатності країни, розпуск парламенту та телекомунікаційне покриття всієї країни для впровадження електронної демократії як бази для реформи системи влади. «Але все це – романтика, утопія, якщо не буде з ким будувати, якщо не буде нової команди, – зауважила Ольга Богомолець. – Неможливо працювати з людьми «старої системи»: вони уражені вірусом корупції – однієї такої людини вистачить, аби “заразити” оточуючих. Нових людей я приведу з громадянського суспільства. Ми відберемо найкращих 11 травня під час проведення заходу «Школа Патріотів – Нові лідери єдиної країни». Саме з цих патріотичних, професіональних, чесних людей я створю нову політичну силу, яка увійде до оновленого Парламенту.

 

 

Повний текст звернення Ольги Богомолець – нижче.

 

Прес-служба кандидата на пост Президента України

Ольги Богомолець

pressa.ua@yandex.ua

+38 (067) 760-99-29; +38 (063) 237-83-08

 

 

ЗВЕРНЕННЯ ДО НАРОДУ УКРАЇНИ

 

 

Дорогі українці, співвітчизники, жителі всіх куточків нашої країни!

 

Я, Ольга Богомолець, звертаюся до кожного з Вас.

Почуйте мене.

Україну втягують у стан війни. Війни з Росією, війни з «зеленими чоловічками», громадянської війни між жителями України.

Нова влада, як і попередня, не чує людей. Більшість жителів України виступають проти будь-яких військових дій на території України.

Я як дружина, мати 4 дітей, лікар і кандидат в Президенти – проти загибелі людей.

Я знаю, що таке смерть, не з чуток. Яке горе для кожної сім'ї – втрата рідних і близьких, яка втрата для жінок і дітей – втрата чоловіка або батька.

Вважаю безвідповідальним заклик політиків і інших кандидатів у Президенти до ведення війни з Росією.

Вважаю запізнілими і непрофесійними дії керівників і представників силових структур.

 

Протягом 10 днів я зустрілася з представниками духовенства, які представляють різні конфесії України, й отримала їх благословення на примирення України.

 

Після цього я звернулася до чинної влади з проханням надати мені мандат для ведення переговорів між сторонами конфлікту. Моя заяву проігнорували. І це при тому, що я як кандидат у Президенти маю найвищий рейтинг довіри по всій Україні.

 

- З метою мирного врегулювання конфлікту на Півдні та Сході України,

- з метою стабілізації ситуації,

- з метою недопущення війни з Росією та громадянської війни в Україні

 

як кандидат у Президенти та громадський діяч закликаю усіх кандидатів об’єднатися та провести круглий стіл із громадськістю, дипломатами Європи та Росії. Цей круглий стіл повинен бути в Донецьку. Вкрай необхідно почути, чого хочуть люди цих регіонів та об’єднатися для вирішення конфлікту мирним шляхом.

 

Закликаю власників телевізійних каналів України протягом 36 годин організувати триденний телемарафон у прямому ефірі з включенням усіх регіонів України та всіх гарячих точок. Щоб із 10 по 12 травня кожен українець мав можливість висловити свою думку про події в країні, щоб кожна сторона була почута, щоб політики й чиновники усвідомили свою відповідальність за життя кожної людини, що живе в Україні, щоб спотвореною телевізійною картинкою не скористалися сили, які хочуть провести фальшивий референдум 11 травня в Донецькій і Луганській областях.

 

У разі відмови або подальшого ігнорування мого прохання з боку пана Турчинова, представників влади та людей, що визначають наповнення інформаційного простору в Україні, я заявлю про свій перехід в жорстку, але конструктивну опозицію.

 

Зобов'язуюсь за підтримки українського народу віддано і чесно захищати інтереси української нації, майбутнього наших дітей та онуків. Закликаю всіх, хто поділяє мої цінності та позицію, приєднатися та підтримати мене в боротьбі за мир в Україні та за зміну системи влади в нашій країні.

 

З любов'ю та відданістю,

Ольга Богомолець.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/337851.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua