Киевлянам рассказали, как не стать жертвой преступника

05 май, 00:33

У головному управлінні Міністерства внутрішніх справ Києва підготували поради, як вберегтися від злодіїв та крадіжок.

"Напередодні травневих свят жителі Києва виїжджають з міста оскільки стартує сезон робіт на дачних ділянках. Не за горами період літніх відпусток. Відповідно, кияни на тривалий час залишають свої міські квартири. А коли повертаються додому, городян очікує неприємний сюрприз: у їхню відсутність в оселю пробралися злодії і обібрали, що називається до нитки. Загалом, ситуація прогнозована і зрозуміла, в усякому разі для тих, хто з проблемою квартирних крадіжок стикається постійно (для міліції, страхових агентів).

Методи, що використовуються квартирними злодіями, взагалі-то не вдосконалюються, а залишаються старими, ще з часів царя Гороха. Однак людська недбалість і халатність щодо свого житла, дає можливість злодіям скористатися результатами праці чесних громадян. З квартири виноситься все - гроші, ювелірні прикрас, комп'ютерна та побутова техніка, відео- та аудіоапаратура, постільна білизна, носильні речі, дитячі іграшки і так далі.

Звертаємо увагу на найбільш поширені «підготовчі» маніпуляції, які проводять зловмисники для з'ясування вирішального для них пункту - чи є вдома господар квартири, яку передбачається «обчистити». Як правило, напередодні злодійського рейду лиходії подзвонюють уподобану ними, а також сусідні квартири; крадіям необхідно переконатися, що господар відсутній. Крім того, якщо «вічки» на вхідних дверях у сусідів заклеєні або в загальному коридорі раптом зникло світло, це має насторожити. Особливу увагу потрібно звертати на так звані злодійські «мітки»: у малопомітних місцях на дверях зловмисники чіпляють нитку, прикріплюють клаптик паперу або вставляють сірник, зрушують зі звичного місця килимок перед дверима. Якщо «мітки» залишаються, значить, їм , лиходіям , «увімкнене зелене світло» і крадії заявляться з дня на день або з хвилини на хвилину.

По великому рахунку, уважність і ретельний огляд вхідних дверей, коридору, східцевого майданчика, де розташована квартира, може вберегти вас від вторгнення непроханих гостей.

Крім того, не намагайтеся економити на замках вхідних дверей. Не варто купувати дешеві (зокрема, турецькі ) замки. Для злодія-професіонала впоратися з такою дрібницею - півхвилина. Погодьтеся, краще віддати гроші за добротний замок, ніж потім купувати заново речі, якими поживилися у вашій оселі квартирні злодюжки.

Дуже важливо якщо не підтримувати відносини, то хоча б знати в обличчя своїх сусідів та інших мешканців будинку. У цьому випадку поява чужої людини зверне на себе увагу.

Якщо ви проживаєте на 1-2 поверхах, металеві грати на вікнах обов'язкові! По-перше, загратовані балкони і вікна не приваблюють професійного погляду квартирних злодіїв, а, по-друге, лиходії з легкістю відчиняють як дерев'яні рами, так і склопакети. І навіть висота другого поверху не стає для них серйозною перешкодою в досягненні злочинної мети.

Найнадійніший на сьогодні спосіб уберегти своє житло від вторгнення непрошених гостей - поставити квартиру на сигналізацію. Особливо якщо в цій квартирі є чим поживитися. Наряд Держслужби охорони прибуває на місце протягом 3-4 хвилин, тому шанси у зловмисників в даному випадку нульові.

Якщо викладені тут рекомендації вже не стали в нагоді і у вашу оселю все ж нагрянули лиходії, необхідно, не заходячи до квартири, терміново викликати слідчо-оперативну групу районного управління по спецлінії «102». Якщо ви почнете підраховувати завдані злодіями збитки до прибуття міліції, то можете знищити наявні на місці скоєння злочину сліди, а це, в свою чергу, ускладнить розслідування тяжкого майнового злочину.

Про те, що порятунок потопаючого - справа рук самого потопаючого, ви, звичайно ж, знаєте. Те ж саме можна сказати про жертв злочину - не хочете стати потерпілим - будьте пильні, не проявляйте недбалості у відношенні домівки і власного майна. Не провокуйте зловмисників на скоєння злочину своєю безвідповідальністю і відвертим нехлюйством. І нехай неприємності обходять ваш будинок стороною", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/337321.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua