Гриценко: Украина заставит Запад придерживаться антикоррупционных законов

27 апр, 13:15

Україна примусить Захід не підписувати порожніх декларацій, і дотримуватись власних антикорупційних законів. Про це на прес-конференції у Запоріжжі заявив кандидат на пост Президента України, лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Зараз Україна, на жаль, страждаючи і втрачаючи, вчить Європу та Америку, тримати слово і дотримуватись власних антикорупційних законів. Гроші, вкрадені в України сімействами януковичів, азарових, клюєвих, пшонок і всіх інших лежали й лежать в європейських банках. Ці гроші працювали і продовжують працювати на західну економіку, вони створюють там, а не, наприклад, в Запоріжжі робочі місця. І західні керівники весь час закривали на це очі», – зазначив Гриценко.

Гриценко загадав, що ще два роки тому направляв звернення в банки й правоохоронні органи Австрії з вимогою заблокувати рахунки олігархів, і повернути ці гроші в Україну, притягнути винних до відповідальності.

«Це не моя примха, це вимога їх законів. Вони почали це робити, тільки коли в Україні на київському Майдані, загинуло більше ста людей. Це цинізм і подвійні стандарти, які продовжуються і зараз. Це неприпустимо. Україна має місію, на жаль, через свої втрати, навчити всіх інших. Я в цьому переконаний. Ми примусимо їх і дотримуватись слова, яке зафіксоване в Будапештському меморандумі, і надалі не підписувати порожніх декларацій, і дотримуватись своїх власних антикорупційних законів. Вони вже почали до нас прислухатися», – наголосив політик.



Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/336565.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua