Кого ищут киевские работодатели

26 апр, 06:03

Ринок праці Києва завжди відрізнявся активністю. У столиці були непогані можливості для працевлаштування за будь-якою спеціальністю. Втім, соціально-політичні події не могли не позначитися на ситуації із зайнятістю. Так, за даними порталу «Труд», кількість вільних вакансій істотно скоротилася. До кінця року цей показник досягне 10 %, - пишуть «Комментарии».

Криза влади в країні та нестабільна економічна ситуація ускладнюють прогнозування розвитку сфери зайнятості столиці. Не підлягає сумніву, що невеликі оператори кадрового ринку будуть «поглинуті» більшими конкурентами. Відтік з держави цінних фахівців також триватиме.

Якщо розглядати ситуацію в розрізі актуальності вакансій, то список лідерів за рекрутинговою активністю на сьогоднішній день виглядає таким чином:

- Агропром. Збільшилася необхідність у вузькопрофільних фахівцях - агрономах, селекціонер, механіках.

-Індустріальна сфера. Найбільше число вакансій припадає на менеджерів з продажу. Потрібні фахівці для нафтогазової промисловості.

- ІТ- ринок. Найм працівників виріс на 20 %, але зарплата, при цьому, практично не змінилася.

- Банківська галузь. Необхідність в персоналі є у банків, які активно обслуговують фізичних осіб.

В аутсайдерах опинилися медики і фармацевти.

Статистичні дані інтернет-порталу Trud.com свідчать, що порівняно з ситуацією по країні, київський ринок праці виглядає відносно благополучно. Співвідношення пропонованих вакансій по столиці і по інших регіонах знаходиться в пропорції - 3:1. Хоча це зовсім не означає, що пошук роботи в Києві буде безпроблемним і швидким. 

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/336491.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua