За ходом реконструкции Бортнической станции аэрации в Киеве установят жесткий контроль

24 апр, 15:55

Голова ВК "НАСТУП" Руслан Секела заявив про створення громадської ініціативи "Чиста Дарниця", мета якої - жорсткий контроль за ходом реконструкції Бортницької станції аерації.

"Питання реконструкції БСА - одне із найболючіших для киян. Ми всі роками спостерігали за тим, як гроші на реконструкцію осідають в кишенях чиновників. Тому сьогодні наше завдання не допустити повторного розкрадання коштів. Ми вимагатимемо публічного, відкритого доступу до інформації, як освоюють кошти, виділені на реконструкцію, та оприлюднюватимемо покроковий план заходів робіт на БСА. Також нас цікавить, яким чином будуть відбуватися очисні роботи на БСА і які використовуватимуть для цього технології.  Ми також наголошуємо на неприпустимості використання на БСА сміттєспалювальних технологій, що загрожує життю та здоров`ю киян, адже такі технології всюди у світі визнані застарілими.

З цією метою ми створили нашу ініціативну групу  "Чиста Дарниця",  до якої можуть приєднатися усі небайдужі кияни.

Оскільки дається  кредит і надаються технології з  Японії, то, відповідно, повинен відбуватися і жорсткий контроль цих робіт, щоб убезпечити  крадійства на будівництві  об`єкту" - наголосив Секела.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України  схвалив проект реконструкції Бортницької станції аерації, що передбачає залучення кредитних ресурсів обсягом 10,5 млрд гривень. 

У середині квітня уряд Японії ухвалив рішення надати Україні допомогу в розмірі близько 1,5 млрд доларів у рамках якої буде надано кредит обсягом 1,1 млрд доларів для модернізації Бортницької станції аерації (БСА) в Києві.

Проект комплексної реконструкції споруд очищення стічних вод і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації опадів на Бортницькій станції аерації був розроблений Мінрегіоном спільно з Київською міськдержадміністрацією.

Термін реалізації проекту – 8 років. Передбачається, що проект буде реалізований у дві черги, а його загальна вартість становитиме 10,47 млрд гривень.

Прес-служба ВК "НАСТУП"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/336267.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua