Киев возвращается к нормальной жизни

02 мар, 07:04

Урядовий квартал, де відбувалися запеклі вуличні бої, повертається до звичного життя. Налякані жителі, які у паніці виїздили із своїх квартир, вже вдома. Тепер люди ремонтують розбиті  вікна та двері своїх будинків. А на вулицях й досі стоять згорілі машини. Кияни та гості столиці просять їх не прибирати, а лишити щось для історії.

Хоч минуло більше тижня, а в урядовому кварталі тільки й розмов про криваву бійню, яка тут відбувалася. Олексій проводить екскурсію для своїх сусідів. Він теж був серед протестувальників і дивом не потрапив під снайперські кулі.
 
Олексій – киянин:
Вот здесь на углу возле тарелки той самой маленькой, сидело 4 снайпера и стреляли прямо по толпе.

У будинку, де тоді засіли снайпери, робітники встановлюють нові двері. Старі, пластикові, ущент розбиті - життя все одно йде, треба шось робить.

Із будинку, де мешкає Лариса, виїхало більше половини жителів. Днями усі люди повернулися додому, розповідає жінка. Тоді із їхніх вікон було видно чорний дим, а нині - розбиту бруківку і спалені автомобілі.

Лариса –киянка:
Меня ничего не пугает. Потому что это все железо, которое не стоит человеческих жизней. Абсолютно очевидно. Я говорю, если бы сгорела моя машина, которая стояла вот там во дворе, мы бы так сильно не пожалели, как о тех людях, которые там пострадали и которых уже нет.

Деякі магазини і офіси й досі зачинені. У закладах, біля яких розгорталися воєнні дії, вікна забиті фанерою. Державні установи у центрі охороняють бійці самооборони.
 
Назар – охороняє Кабмін:
Щоб захистити даний будинок від мародерства, від різних видів провокацій.

До звичного життя повернулися школярі. Страх у батьків минув і уроків не відвідують хіба що хворі діти.

Олена - прийшла забрати дитину зі школи:
Сейчас спокойно. Как-то я чувствую, что в Киеве уже не будет каких-то кровавых событий.

І досі на вулицях не видно жодного працівника ДАІ. Люди тепер самі собі інспектори. Щоб можна було проїхати  - із вулиці Шовковичної відбуксували згорілі спецавтомобілі.  А ті, що лишилися – нині як музейні експонати. До вантажівок несуть квіти і фотографуються. Особливо людно біля місць масового розстрілу активістів. Гості столиці та кияни просять нічого не прибирати, і лишити сліди їхньої боротьби для історії.

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/330689.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua