Резонансная афера в Киеве: новые подробности

11 фев, 07:43

Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок злочинцю, котрий телефонував незнайомим людям та, представляючись працівником міліції, вимагав у них гроші за звільнення від кримінальної відповідальності їхніх родичів, а також проник до квартири та пограбував одну із ошуканих жертв. Про це «Хрещатику» повідомили в прес-службі прокуратури Солом’янського району міста Києва.

Встановлено, що у грудні 2012 року 35-річний киянин подзвонив на стаціонарний телефон жінці із сусіднього будинку та представився працівником міліції. Зловмисник повідомив, що її чоловік знаходиться у відділенні міліції за скоєння правопорушення. А для того, щоб він уникнув відповідальності потрібно заплатити 3 тисячі гривень.

Потерпіла, повіривши незнайомцю, погодилася зустрітися та передати 400 доларів США за «звільнення» свого чоловіка.  

Наступного дня злочинець вирішив уже в інший спосіб заволодіти грошима цієї жінки. Він знову зателефонував та сказав господарю, що біля школи пенсіонерам роздають продуктові набори, які можна піти та отримати. Дочекавшись, коли чоловік вийде із дому, навідався до його дружини та представився працівником ЖЕКу. Відчинивши двері, жінка впізнала вчорашнього «міліціонера». Тоді зловмисник вдарив її та вкрав із квартири 6750 доларів США.

Через кілька тижнів шахрай подзвонив уже в іншу квартиру та знову, представившись міліціонером, повідомив, що син співрозмовниці перебуває у райвідділі міліції за скоєння злочину. Щоб вирішити питання та відпустити хлопця додому їй потрібно заплатити 5 тисяч гривень. Перелякана жінка одразу передала злочинцю вказану суму. 

Невдовзі після скоєного правоохоронці затримали зловмисника, котрий зізнався у вчинених злочинах.

Вироком Солом’янського районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1,2 ст. 190 КК України «Шахрайство» та ч. 3 ст. 186 КК України «Грабіж» та засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/328636.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua