Какую смертельную опасность таит рыба из киевских водоемов

05 фев, 23:38

Риба, яку виловлюють у київських водоймах, не є задовільної якості

Тому фахівці не можуть рекомендувати її для споживання. Про це повідомила директор науково-дослідного інституту «Держводекологія» Олена Сидоренко, передає УНН.

«Риба, що виловлюється для особистого споживання і не проходить санітарно-екологічну експертизу, не може реалізовуватися. Вона часто містить різні шкідливі речовини, зокрема тяжкі нітрати. Тому нині споживати рибу зі столичних водойм небезпечно», — зауважила Сидоренко.

Зокрема, експерт розповів, що науковці розробили спеціальну програму, яка передбачає очищення водойм. Однак поки що існують проблеми з її реалізацією.

 «Ми вже розробили програму для очищення водойм, і якщо ми достукаємося до відповідних столичних органів, то вона може бути поширена навіть по всій території України. Якщо до нас дослухаються, то зможемо вживати рибу зі столичних водойм», — підкреслила Сидоренко.

Голова ВГО «Асоціація рибалок України» Олександр Чистяков додав, що така програма існує вже півроку і її подали до КМДА, та «з ряду причин її поки не можуть прийняти».

Він також підкреслив, що сьогодні існує проблема знищення багатьох київських водойм, які все частіше засипають землею і забудовуть.

«Якщо у 1991 році у столиці було 480 водойм, то зараз їх залишилося дещо більше 200. Всі інші зникли безслідно, і це тому, що Київ є фактично єдиним містом в країні, де не проводиться паспортизація водойм. Це все робиться не випадково і пов’язано з дорогою київською землею. Наші водойми засипають і забудовують. Це ось вже вся Троєщина та й Осокорки», — зазначив  Чистяков.

Источник: http://kyiv.comments.ua/news/2014/02/05/180029.html


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/328049.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua