В центре Киева солдаты не пускают родителей в школы к детям

21 дек, 07:34

До школи № 94, що знаходиться на вулиці Інститутській у Києві, бійці внутрішніх військ не пускають матерів учнів. Про це повідомила одна з жінок, що намагалася потрапити до доньки. Мати попросила не вказувати її прізвища. Вона боїться, що до дитини будуть застосовані покарання.


- Я в шоці, - пише жінка на своїй сторінці у мережі "Фейсбук". - У школі повно солдатів внутрішніх військ, які там гріються і ходять до шкільного туалету. І це в той час, коли нам дітей видають "на руки" з метою безпеки. Мене й інших батьків кордон цих військ не пропускав до школи, повний "фейс-контроль", куди ідеш, навіщо. На питання не відповідають, просто закрили прохід щитами.


Після довгих пояснень і перемовин жінці таки вдалося зайти до школи. За її словами, пропускають і випускають людей строго по одному.
- Тих, кого солдати вважають підозрілими, типу хлопців із символікою Майдану, не пропускають, - розповідає вона. - Випускають людей через інший прохід. На всі запитання, чому так, не відповідають. Охорона школи відповіла, що це вказівка директора. Коли я потім дзвонила свому чоловіку у дворі школи, чоловік в костюмі з якоюсь папірчиною, де він щось відмічав, запитав, чому я там стою.
 
За спостереженнями матері, серед бійців переважають молоді хлопці, проте є і солдати старшого віку.
Невдовзі надійшли повідомлення від батьків дітей, що навчаються у школі 51, що знаходиться біля будівлі МВС про те, що ситуація там така сама. Бійці гріються і користуються туалетами в школі.


- Рух дійсно там було обмежено, у зв'язку з ним, що проводяться заходи по святкуванню Дня міліції України, там була присутня велика кількість людей, зокрема тих, стосовно яких здійснюється державна охорона, - пояснили у прес-службі МВС. - Ми просимо вибачення перед батьками, перед учнями цих шкіл. Зараз ці заходи уже закінчилися ,і я сподіваюся, що це питання врегульоване.

Источник
 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/323214.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua