Запрет на самозащиту в Киеве

29 ноя, 07:23

З сьогоднішнього дня в столиці заборонено продавати будь-які засоби самозахисту.

Про це «Київ.Коментарям» повідомив народний депутат України (фракція «Батьківщина») Олександр Бригинець.

За його словами, в магазині зброї киянці відмовили продати газовий балончик, посилаючись на заборону реалізації засобів самозахисту у мережі магазинів зброї по всьому Києву. Заборона почала діяти з сьогоднішнього дня.

«Схоже, влада не на жарт перелякалася і заборонила продавати в Києві все, що можна використати проти «Беркута». Якщо вона вважає, що такими методами вона втихомирить киян, які виступають за євроінтеграцію, то вона помиляється. І в цьому випадку їй залишиться заборонити ще й продаж цегли, парасольок, стільців, милиць, балонів з фарбою тощо, адже все це теж може бути використано, як засоби самозахисту», - зауважує Бригинець.

Проте, на думку нардепа, відповідна заборона має протилежний ефект: вона спонукає до вчинення злочинів.

«Людина, якій не продали певний засіб самозахисту, в критичний момент, можливо, не зможе захистити себе від нападників. Хто тоді нестиме відповідальність, за такі пограбування, насильство, зґвалтування?! Янукович, Попов, Азаров?», - наголосив нардеп.

Депутат звернувся до прокуратури м. Києва з проханням з’ясувати, на підставі яких розпорядчих документів магазини зброї відмовляються продавати засоби самозахисту, посилаючись на невідому громаді відповідну заборону від влади.

Нагадаємо, в Києві під час штурму Кабміну відбулись сутички між мітингувальниками за євроінтеграцію та правоохоронцями з використанням сльозогінного газу.

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/320874.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua