Где в Киеве чаще всего крадут авто

16 ноя, 01:50

Автомобілі традиційно є не тільки засобом пересування, а й мішенню для бажаючих швидко нажитися. Особливо це помітно в таких великих містах, як Київ.

Нещодавно інспектори столичної ДАІ затримали двох молодих людей, які викрали ВАЗ. Близько години ночі схвильована жінка повідомила в міліцію, що побачила у вікно, як двоє невідомих викрадають її машину. Черговий передав орієнтування усім нарядам міліції. Саме в цей час, патрулюючи місто, співробітники відділу ДАІ Подільського району помітили схожий за описом червоний ВАЗ. На вимогу зупинитися водій лише додав швидкості. Однак на вулиці Новокостянтинівській порушники не впоралися з керуванням і врізалися в металевий відбійник. Вискочивши з розбитих «Жигулів», зловмисники спробували сховатися на своїх двох, але інспектори наздогнали і затримали їх.

Саме ВАЗи очолюють рейтинг найпопулярніших серед викрадачів автомобілів - за десять місяців нинішнього року їх викрадено 134. На другому місці - «Тойоти» ( 31 викрадення). Замикають трійку лідерів «Лексус» і «Деу» - по 26 зареєстрованих фактів викрадення. Найбільше крадіжок скоєно на проспекті Маяковського у Деснянському районі. Часто забирали автомобілі і з вулиць Заболотного, Григоренка, Ревуцького та бульвару Лепсе.

Всього за десять місяців цього року зареєстровано 479 угонів автомобілів, знайдено - 120. 72 з цих крадіжок розкрили співробітники столичної ДАІ. Крім того, виявлено 20 автомобілів, які розшукувалися правоохоронними органами інших країн.

- Щоб убезпечити свій транспортний засіб від можливих посягань зловмисників, варто запам'ятати кілька правил, - каже начальник столичного управління ДАІ Анатолій Курінний. - Перше, що потрібно зробити, - обладнати автомобіль протиугінними засобами. При цьому краще використовувати електронні системи поряд з механічними, що значно утруднить можливість крадіжки. Крім того, не слід залишати ключі в замку запалювання, навіть якщо ви відійшли від автомобіля буквально на хвилину - для викрадача цього часу цілком достатньо. Ключі найкраще тримати при собі і замикати машину. Також важливо не залишати в автомобілі цінні речі, особливо на видних місцях - сидіннях або торпедо. На ніч машину переважніше залишати в гаражі або на охоронюваному паркінгу.

Якщо ваш автомобіль все ж вкрали, слід негайно телефонувати за номером 102, аби правоохоронці якнайшвидше почали розшук.
 

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/319487.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua