Беременной киевлянке утроили настоящий бойкот

09 ноя, 03:03

Вагітній киянці, яка працює начебто у престижній фірмі, на роботі життя не дають. Вагітній матері, за її словами, знизили зарплату відразу у 10 разів і влаштували бойкот. Жінка впевнена, так її змушують звільнитися, аби не платити фінансову допомогу на дитину, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.
 
Катерина народжуватиме за декілька місяців. Утім, сьогодні жінка хвилюється не за здоров'я своєї дитини, а через роботу, яку може втратити. За її словами, керівництво намагається зробити усе, аби вагітна співробітниця написала заяву на звільнення. Катерина, яка має ще одну дворічну дитину і є єдиним годувальником у сім'ї, на ультиматуми керівництва не погоджується. "Я йому сказала, що звільнятися не збираюся. Він мені відповів, що знає багато способів, як повпливати на людину і змусити самостійно звільнитися. У принципі після цього почався терор і війна", - розповіла жінка.
 
Катерина уже 5 років працює бухгалтером-аудитором у компанії із іноземними інвестиціями. Каже, раніше проблем ані з керівництвом, ані з колегами по роботі не мала. Конфлікт розпочався, коли жінка розповіла про свою вагітність. Спочатку їй просто запропонували піти, а коли не погодилася, зменшили зарплату вдесятеро.
 
Окрім того, на роботі на жінку постійно тиснуть. Не витримавши, Катя пішла у відпустку. Керівництво фірми оголосило жінці справжній бойкот: з її робочого столу забрали комп'ютер та телефон, а працівникам узагалі заборонено спілкуватися із жінкою.
 
Генеральний директор фірми, у якій працює вагітна, не захотів спілкуватися ні з працівницею, ні з журналістами. Одразу ж вимагав вийти з приміщення.
 
Катерина підозрює, причиною зменшення зарплати є її розмір. У декреті жінка мала б отримати від фірми 63 тисячі гривень, тепер же зможе лише 8. Утім, юрист фірми наполягає - гроші тут ні до чого, жінка просто перестала справлятися зі своєю роботою. "Адміністрація правомірно реалізувала передбачене статтею 98 КЗоТа право визначати розмір штатного окладу", - каже чоловік.
 
Згідно з українським законодавством, звільняти вагітну жінку, зменшувати їй зарплату чи здійснювати психологічний тиск заборонено. Порушення карається Кримінальним кодексом.
 
Катерина поскаржилася до прокуратури. Правоохоронці уже провели перевірку і таки виявили низку порушень. "Допущено порушення трудового законодавства. Зокрема, прав громадянки Бугай у зв'язку із чим матеріали про виявлені правопорушення направленні до Шевченківського РУ для вирішення питання про внесення до єдиного державного реєстру за статтею 172 ККУ", - кажуть у прокуратурі.
 
Источник

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/318691.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua