Под Киевом произошло резонансное ограбление

05 ноя, 00:08

Майже триста тисяч гривень винесли злочинці з Боярської гімназії, що на Київщині. Нападники не взяли нічого, окрім грошей з сейфа. Тож правоохоронці переконані - грабіжники діяли за наведенням.
Директорка Боярської гімназії показує сейфа, що без задньої стінки - тепер це просто скриня.
Світлана Сушко, директор Боярської гімназії:
- В ніч з пятниці на суботу десь в пів п'ятої зателефонував мені охоронець і повідомив, що здійсненого збройний напад на приміщення гімназії. Його зв'язано, побито, кабінет директора відкритий, сейф винесений, в коридорі розрізаний, і з нього там щось украдено.
Двоє нападників, ймовірно, залишилися у приміщенні з вечора, а вже вночі знешкодили охоронця і взяли ключі від директорського кабінету. Скільки грошей було у сховку, керівниця закладу не знає - принаймні так сама каже.
Світлана Сушко, директор Боярської гімназії:
- У цьому сейфі, від якого я маю ключі як директор, є маленький сейф всередині, від того сейфу має тільки громадський бухгалтер благодійного фонду, у нас є благодійний фонд, які там кошти, кому належали, скільки, я не знаю, цим питанням я не займаюся.
Втім, під замком були не тільки гроші, зібрані доброчинним фондом на потреби гімназії. Зі слів правоохоронців, там лежало більше 300-т тисяч гривень.
Микола Жукович, керівник відділу ГУ міліції Київської області:
- Принаймні ми знаємо про суму 60 тис грн, це кошти безпосередньо самої школи, батьківські взноси, і один із співробітників школи поклав туди на зберігання гроші свої приватні в сумі 30 тисяч доларів і 18 тисяч гривень.
Зловмисники йшли саме по банкноти, твердять у закладі, бо ані комп'ютерів, ані іншої офісної техніки не взяли. Знали нападники і про те, що ключі від директорського кабінету зберігають окремо.
Сергій, охоронець гімназії:
- Тут немає ключів від приймальної директора, тут вони не находяться, ключі находяться в нашій комнаті, на щитку їх немає.
Все, що коїться в коридорах гімназії - знімають камери спостереження. Втім, грабіжники облич не ховали, тож тепер відео вивчають правоохоронці.
Сергій, охоронець гімназії:
- Всі двіженія по етажам, повністю комплекс гімназії весь под наблюдением, монитор показує, датчики движенія, і пише.
За розбійний напад злочинцям загрожує до 12 років ув'язнення.

 

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/318184.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua