В Киеве «накрыли» отлаженный канал поставки наркотиков в тюрьмы

30 окт, 03:03

Служба безпеки України припинила протиправну діяльність трьох співробітників одного з виправних закладів Управління державної пенітенціарної служби України у м. Києві та Київській області, які налагодили постачання наркотиків на територію закладу. Про це «Хрещатику» повідомили в прес-секторі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Встановлено, що використовуючи злочинні зв’язки одного із засуджених, працівники колонії отримували особливо небезпечний наркотичний засіб – метадон за межами виправного закладу та поставляли його за грошову винагороду на територію колонії.
 
10 жовтня ц.р. в рамках кримінального провадження співробітники СБУ спільно з працівниками Державної пенітенціарної служби України затримали постачальника метадону – 27-річного громадянина, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Того ж дня правоохоронці затримали інспектора відділу режиму та двох співробітників відділу охорони під час спроби пронести наркотик на територію виправної колонії.
 
Прокуратурою Бориспільського району Київської області співробітникам виправної установи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.15, ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Постачальнику метадону повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.
 
За рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
 
Источник

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/317616.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua