Японія продовжує переговори про інвестування

26 авг, 09:28

Сьогодні зранку відбулася робоча зустріч Міністра транспорту та зв’язку України Євгена Червоненка з японською делегацією „Іточу Корпорейшн”.

  Ця зустріч є продовженням обговорення можливих проектів однієї з найпотужніших японських компаній в українській транспортній галузі.          Нагадаємо, під час візиту делегації від Мінтрансзв’язку України у липні цього року Міністр Євген Червоненко та президент машинобудівної компанії (входить до складу японської корпорації „Іточу”)  підписали рамковий меморандум про співробітництво.

        Міністр Є.Червоненко на початку сьогоднішніх переговорів підкреслив, що візит у відповідь японських бізнесменів через місяць – це безпрецедентно блискавична реакція, яка може означати лише одне: корпорація дійсно зацікавилася у конкретному співробітництві.

        Японська сторона виявила інтерес до участі в програмі реконструкції Одеського торгового морського порту, оновленні портового обладнання, реконструкції аеропорту „Бориспіль”, будівництві швидкісного руху на магнітних подушках „Київ-Бориспіль”, також вивчає можливість участі в будівництві концесійних доріг в Україні. Представники „Іточу корпорейшн” уже побували в Іллічівському та Одеському портах, провели переговори з керівниками Укрморпорту та Укравтодору.

       За словами керівника японської делегації Акіо Огума, в його країні лишилися під великим враженням від ініціатив та змін в транспортній галузі України, які у липні особисто представив український Міністр Є.Червоненко. Нині експерти фірми уже детально аналізують пропозиції та можливі форми співробітництва.

       Міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко відзначив, що Україна зацікавлена в реальному оновленні та розвитку морської, авіаційної та залізничної галузі. Умови ж співробітництва будуть прозорими та привабливими як для держави, так і для інвесторів. Зокрема, пріоритет в інвестуванні реконструкції аеропорту „Бориспіль” та його інфраструктури буде віддано тим інвесторам, які будуть готові до найбільш повної та привабливої для України програми розвитку, адже „Бориспіль” – це візитівка України, яка має бути бездоганною та якісною.

      Також японські бізнесмени планують відвідати 4 українських вагоно-локомотиво-будівельні заводи, ознайомляться з проектом будівництва  порту „Донузлав” та Миколаївського мосту.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/29614.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua