Все киевские хрущевки будут снесены

18 май, 08:13

В Києві близько 7,5 млн. кв. м. територій старої п`ятиповерхової забудови будуть зносити. За словами  начальника КО «Інститут Генерального плану міста Києва» Сергія Броневицького, для початку необхідно врегулювати це юридичне питання на законодавчому рівні.

Броневицький відмітив, якщо хоча б один мешканець старого будинку відмовляється переселятися в інше місце, то на цьому об`єкті не можуть розпочатися ніякі роботи,
«Важливо, щоб на законних підставах існував певний відсоток людей, згодних переїхати в інше місце. Приміром, 70% або 75% з усіх мешканців окремо взятого будинку. Тоді до залишився кількістю можна буде вжити які-небудь процедурні методи, тобто знайти спосіб переселити цих незгодних мешканців», - сказав Броневицький.
Він зазначив, що такий принцип вже давно діє у всьому світі, і нічого страшного і катастрофічного в ньому немає.
«Сьогодні в Києві близько 7,5 млн. кв. м. територій старої п`ятиповерхової забудови. Цілі квартали таких будинків вже не підлягають ремонту та реконструкції. Їх зноситимуть», - сказав він.
Броневицький додав, що для мешканців, яких будуть переселяти, побудують стартові будинки, в яких вони тимчасово проживатимуть, а потім отримають нормальні квартири.
«На місці знесеної «Хрущовики», наприклад, буде побудований 10-ти, 16-ти або 25-поверховий будинок. Перші п`ять поверхів займуть раніше відселені мешканці, решту квартир буде реалізовувати інвестор. Адже його теж необхідно мотивувати і зацікавити, щоб привернути до даної комплексній програмі», - уточнив Броневицький.
Раніше повідомлялося про те, що в Києві нові будинки будуть будувати на околицях, в існуючих спальних районах, а також на територіях спеціального призначення, наприклад, на місці колишніх військових частин.
http://kyiv.comments.ua/


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/295888.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua