Паління прискорює старіння шкіри людини на 2-4 роки

19 авг, 17:19

Паління прискорює старіння шкіри людини на 2-4 роки, стверджують вчені Університету міста Оулу (Фінляндія). Вчені обстежили 98 чоловіків у віці від 34 до 71 років, половина з яких - палять. Для чистоти експерименту курців вибирали запеклих. У середньому "стаж" паління обстежених склав 33 роки. Для тих, хто не палить умовою була відсутність пристрасті до цигарок протягом всього життя. 

Як пояснює Аніна Раїтіо, автор дисертації за результатами дослідження, чоловіки були обрані для чистоти експерименту, оскільки на зовнішній вигляд і стан жіночої шкіри, крім паління, сильний вплив чинить використання косметики та гормональних препаратів. Вісім фахівців на основі фотографій оцінювали стан шкіри, кількість зморшок, у випробуваних заміряли товщину, пружність і еластичність шкіри, вивчали склад коллагенів - протеїнів, які відповідають за пружність шкіри та запобігають втраті вологи. 

У ході дослідження, зокрема, з'ясувалося, що в курців утворення коллагенів відбувається на 20% гірше, ніж у тих, хто не палить.

Освітній портал


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/29127.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua