Збільшено мінімальну допомогу по безробіттю

29 июл, 16:05

 З 1 липня 2005 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб збільшився до 140 грн, а з 1 вересня 2005 року  ця допомога складатиме 150 грн. Про це повідомив міністр праці та соціальної політики України В’ячеслав Кириленко під час засідання Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

За словами міністра, „збільшення мінімальної допомоги по безробіттю вдалося домогтися, зокрема, завдяки скороченню адміністративних видатків, зменшення коштів, спрямованих на „міжнародне співробітництво” та інших видатків”.

Під час засідання Правління було внесено зміни до бюджету Фонду на 2005 рік, заслухано висновки КРУ щодо діяльності Фонду в 2004 році. За словами міністра, „на жаль, раціональне ставлення до коштів страхових фондів не було нормою в недалекому минулому. В керівництві  страхових фондів існували „групи за інтересами”, діяльність яких призвела до нераціональних витрат, а то й прямих зловживань. Відповідні факти виявлені КРУ, Генеральною прокуратурою і докладно обговорювалися на нараді за участю Президента України 23 червня”.

В’ячеслав Кириленко наголосив на необхідності абсолютно прозорого використання страхових коштів. За його словами, „наведення ладу в системі соціального страхування стало одним з головних пріоритетів діяльності нашого Міністерства у першому півріччі, і ми продовжуємо виконувати це завдання”.

Довідка. Бюджет Фонду соцстраху на випадок безробіття на 2005 рік становить 2 млрд. 795 млн. грн. Станом на 1 липня до Державного центру зайнятості  звернулося 1906 тис. громадян. На обліку в ДЦЗ  перебуває 877,6 тис. Рівень безробіття в Україні станом на 1 липня (за методологією МОП) – 8,7%.

Інформує Мінпраці та соцполітики


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/26602.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua