В Україну дозволено ввозити автобуси і вантажівки, термін експлуатації яких становить 8 років

27 июл, 16:02

Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України "Про деякі питання ввезення на митну територію України транспортних засобів", який збільшує на три роки вік автобусів і вантажівок, які можна ввозити в Україну.

Про це повідомляє Офіційне Інтернет-представництво глави держави.

Так, ухваленим Верховною Радою України законом забороняється ввезення на митну територію України для постійного користування легкових, вантажних автомобілів, автобусів, трамваїв, тролейбусів – коди згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності 8702-8704, 8603 10 00 10 (у тому числі тих, що ввозяться на митну територію України з метою їх розкомплектування на запасні частини), які на момент ввезення виготовлені та/або експлуатувалися більше ніж 8 років (раніше цей термін становив 5 років), крім автобусів та вантажних автомобілів, які ввозяться на митну територію України з метою транзиту або як гуманітарна допомога, та трамвайних вагонів шириною колії 1000 мм, які в Україні не виготовляються.

Одночасно закон дозволяє здійснювати першу реєстрацію (у тому числі тимчасову) автобусів та вантажних автомобілів, які виготовлені та/або експлуатувалися більше, ніж 5 років, якщо вони на момент відповідають стандартам "ЄВРО - 3". Це стосується автобусів та вантажних автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами (у тому числі тими, що пристосовані для роботи на газовому паливі, біопаливі та інших видах моторного палива).

Документом, що засвідчує відповідність транспортних засобів стандартам "ЄВРО-3", є сертифікат відповідності, виданий згідно із законодавством України.

Прийняття цього закону дозволить виконати домовленості між Україною та Європейським Союзом щодо ввезення в Україну автобусів та вантажних автомобілів.

Цей закон набирає чинності з дня його опублікування, крім статті 2, яка набирає чинності з 1 січня 2006 року.

Гаряча лінія

 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/26302.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua