«Арсенал» требует немедленной ликвидации Премьер-лиги!

09 сен, 09:24

Сегодня пресс-служба футбольного клуба "Арсенал" (Киев) обнародовала заявление относительно нелегитимных действий Украинской Премьер-лиги. MIGnews.com.ua публикует текст заявления без правок и сокращений на языке оригинала:

ЗАЯВА прес-служби футбольного клубу "Арсенал" (Київ)

щодо нелегітимних дій Української Прем’єр-ліги

7 вересня 2009 року генеральний директор Прем’єр-ліги Олександр Єфремов повідомив ФК "Арсенал", що йому надійшла команда не реєструвати гравця  Валерія Федорчука як такого, що уклав контракт з ФК "Арсенал" (Київ).

Викликано це, як повідомляє керівництво Прем’єр-ліги, дивними обставинами. По-перше, тим, що Прем’єр-ліга практично не існує після рішення апеляційних інстанцій; а по-друге, начебто тим, що ФК "Арсенал" не вніс відповідного фінансового внеску до Прем’єр-ліги. Збоку відповідальних співробітників ФК "Арсенал" виникло цілком резонне запитання: оскільки збоку Прем’єр-ліги існує заборгованість перед ФК "Арсенал" за минулий рік (щодо продажу телевізійних прав), то цілком логічно, аби внесок був би вирахований з суми цього боргу. Але чиновники Прем’єр-ліги у відповідь повідомили наступне: ці гроші давно витрачені, Прем’єр-ліга фактично відчуває себе банкротом.

Таким чином керівництво Прем’єр-ліги публічно визнало, що їх організація перестала фактично існувати як легітимний орган, що йому було доручено проведення Чемпіонату України з футболу у вищому дивізіоні, та не може фактично виконувати свої обов’язки.

ФК "Арсенал" (Київ) констатує, що дії Прем’єр-ліги нанесли йому прямий збуток. Порушено спортивні принципи рівності та незаангажованості. І все це йде не на користь розвитку українського футболу.

Керівництво ФК "Арсенал" звертається до Федерації футболу України з вимогою негайно втрутитися в ситуацію, оскільки саме ФФУ доручала Прем’єр-лізі проведення Чемпіонату України з футболу у вищому дивізіоні, а тепер, коли порушено усі можливі спортивні принципи та власне закони, не може лишатися відстороненою від процесу. ФК "Арсенал" вимагає негайного розгляду ситуації з фінансово неспроможною, нелегітимною з правової точки зору організації, яка ставить під загрозу майбутнє всього українського футболу. Не може існувати такої ситуації, коли футбольні справи будуть вирішуватися виключно кабінетними колізіями та інтригами чиновників Прем’єр-ліги!

У свою чергу ФК "Арсенал" має намір звернутися до суду з позовом особисто на О.Єфремова щодо відшкодування збитків ФК "Арсенал", ФК "Львів" та особисто гравця В.Федорчука, які виникли безпосередньо через дії генерального директора Прем’єр-ліги.

Сьогодні всім зрозуміло, що Прем’єр-ліга не виконує спортивних та власне юридичних законів, не справляється з функціями проведення Чемпіонату України з футболу у вищому дивізіоні, керується людиною, яка з’являється на місці президента ПЛ лише в перервах між засіданнями фракції у парламенті. Всім зрозуміло, що ПЛ сьогодні є головним гальмом розвитку вітчизняного футболу.

Инф. mignews.com.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/199033.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua