Поляков: Незабаром настане той час, коли у Збройних Силах України з'явиться перша жінка-генерал

07 мар, 17:06

Сьогодні, 7 березня, у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня прав жінок і миру.

Від імені керівництва військового відомства та Генерального штабу Збройних Сил України жінок-військовослужбовців та працівників ЗС України привітав перший заступник Міністра оборони України Леонід Поляков.

“Природа наділила жінку найкращими рисами: ніжністю і добротою, чарівністю і розумом, материнською любов’ю і вірністю. Чоловіча частина людства черпає любов і наснагу у ваших палких жіночих серцях. Недарма в нашого народу прижилося глибоке за змістом і прекрасне за значенням слово “берегиня”, - наголосив у вітальній промові Леонід Поляков.

Він також зазначив, що сьогодні жінки-військовослужбовці поряд з чоловіками виконують відповідальні завдання в органах військового управління, в бойових розрахунках, на полігонах тощо.

“Всіх вас відрізняє велика працездатність, відповідальність і професіоналізм внутрішня дисципліна. За оцінкою командирів саме жінки найбільш ретельно та старанно виконують обов’язки по службі. Щороку ви стверджуєте себе як важливу складову особового складу, доля якої невпинно зростає”, - зазначив Леонід Поляков.

Перший заступник Міністра оборони України також повідомив, що якщо у 2001 році жінки-офіцери складали всього 0,7% від всього офіцерського складу Збройних Сил України, то у 2006 році цей показник склав 2,25%. А загальна чисельність жінок-офіцерів за цей період збільшилась майже в двічі.

“Враховуючи такі темпи зростання кількості жінок-офіцерів, незабаром настане той час, коли у Збройних Силах України з’явиться перша жінка-генерал”, - наголосив Леонід Поляков.

Перший заступник глави оборонного відомства побажав усім жінкам молодості і краси, щастя і міцного здоров’я. “Нехай усміхається вам доля і здійснюються мрії, нехай ніколи не покидають ваші домівки достаток, радість, віра, надія і любов”, - наголосив Леонід Поляков.

Від імені Міністра оборони України Леонід Поляков вручив великій групі жінок-військовослужбовців та працівників Збройних Сил України відзнаки військового відомства “Знак пошани” та “Ветеран військової служби”.

Урочистості з нагоди Міжнародного дня прав жінок і миру завершилися святковим концертом.

Довідка. На сьогодні у Збройних Силах України проходять службу та працюють понад 70 тисяч жінок. З них близько 19 тисяч – офіцери, прапорщики, військовослужбовці за контрактом та курсанти вищих військових навчальних закладів.

Представниці прекрасної статі проходять службу та працюють в усіх видах та родах Українського війська. Найбільше вони представлені у частинах і з’єднаннях Сухопутних військ – понад 7 тисяч. У Повітряних Силах ЗС України проходять службу більше 6,5 тисяч жінок, у Військово-Морських – 1,9 тисяч жінок.

У Збройних Силах України служать 4 жінки-офіцери у військовому званні полковник, 32 – “підполковник”, 216 – “майор”, 375 – “капітан” або “капітан-лейтенант”, 388 – “старший лейтенант”, 100 – “лейтенант” і 30 – “молодший лейтенант”.

Починаючи з 1992 року у міжнародних миротворчих операціях взяли участь 42 військовослужбовця-жінки: 5 офіцерів, 2 прапорщика та 35 сержантів i солдатів за контрактом. На сьогодні у складі українських миротворчих контингентів жінок не має

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119995.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua