Гриценко: “У нас не буде стратегічних ракет”

09 мар, 12:48

“У нас не буде стратегічних ракет”. Про це наголосив міністр оборони України Анатолій Гриценко в інтерв’ю щоденній газеті “Дело”, яке оприлюднено 9 березня.

“Україна – всередині європейського континенту. Навколо нас держави, які не представляють загрози широкомасштабної війни. Тому завдання з відновлення стратегічного ракетного, а тим більше ядерного комплексу, я вважаю абсолютно неактуальними”, - додав Анатолій Гриценко.

Говорячи про напрями модернізації та закупівлі озброєнь для потреб Збройних Сил України, керівник військового відомства зазначив, що якісне поліпшення ефективності армії відбуватиметься не за рахунок розвитку окремих компонентів, наприклад, літаків, танків або кораблів, а за рахунок систем, які мають мультиплікативний ефект. Тобто сучасні засоби зв’язку і комунікацій, сучасні системи управління військами і зброєю, нові системи наведення та засоби розвідки, які дозволять наперед спроектувати потенційний конфлікт і вирішити його дипломатичними або політичними методами.

Пріоритетом для керівництва Міністерства оборони України будуть більшою мірою засоби протиповітряної оборони і авіації. В меншій мірі - наземні види озброєння, наприклад, танки. На морі буде зроблено акцент на кораблях класу “корвет”, які самостійно може виробляти наш ОПК.

“Сподіваюся, що найближчим часом (в Україні – УПС МОУ) буде ухвалено рішення щодо розробки багатофункціонального ракетного комплексу, який замінить тактичні ракети, термін яких давно закінчився. Цей комплекс також вироблятиме виключно вітчизняний ОПК. Очевидно, тут буде задіяний весь потенціал “Південмашу”, а проект буде розрахований на 6-8 років – відповідні вказівки вже віддані Президентом України”, - повідомив Анатолій Гриценко.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119947.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua