Комітет рекомендує ВР подолати вето Президента на Закон України "Про статус слідчих"

10 мар, 10:07

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді подолати вето Президента України на Закон України "Про статус слідчих"

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді подолати вето Президента України на Закон України "Про статус слідчих" та повторно прийняти зазначений Закон України у редакції від 11 січня 2006 року. У разі не прийняття Верховною Радою запропонованого рішення Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти зазначений Закон України у новій редакції.

Необхідність у прийнятті Закону України "Про статус слідчих" викликана вимогами статті 9 Перехідних положень Конституції України, згідно з якою необхідно сформувати систему досудового слідства в державі та ввести в дію закони, що регулюватимуть функціонування цієї системи.

Основною метою Закону України "Про статус слідчих" є зміцнення професійного ядра слідчих підрозділів, покращання їх якісного складу, зниження відтоку високопрофесійних фахівців із слідства.

Комітет зазначив, що прийняття закону дасть можливість суттєво підвищити кінцеві результати роботи слідчих підрозділів значно підвищити якість досудового слідства і скоротити строки розслідування, а також сприятиме підвищенню рівня законності та правопорядку в державі.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119895.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua