В 2005 рік - найуспішніший для цукрової галузі Тернопільської області

10 мар, 14:38

В 2006 році під цукровий буряк в області буде засіяно 64 тисяч гектарів землі. Про це йшлося на нараді, яка відбулась сьогодні в ОДА, за участі голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Стойка, першого заступника голови ТОДА Петра Вовчука, керівництва головного управління агропромислового розвитку ТОДА, директорів цукрових заводі області.

Відкриваючи нараду Іван Стойко відзначив, що 2005 рік був чи не найуспішнішим за роки Незалежності для цукрової галузі області.

За рік що минув цукровари Тернопілля заготовили 1491,6 тисяч тонн цукросировини (на 137,2 тисяч тонн більше від середньорічного показника), виробили 183,2 тисячі тонн цукру (на 40,9 тисяч тонн більше від середньорічного показника). У 2006 році заплановано заготовити 1638 тисяч тонн солодких коренів.

Спілкуючись з цукроварами, голова облдержадміністрації наголосив на потребі розвитку партнерських стосунків між виробниками сировини та керівництвом цукрових заводів. Як позитив було відмічено покращення прозорості механізму бурякозаготівлі та розрахунків зі здавачами цукросировини у минулому році.

Іван Стойко наголосив на тому, що область має всі шанси утримати та примножити минулорічні здобутки, адже сільгоспвиробники розуміють, що вирощувати цукрові буряки стало вигідно, то ж можна очікувати на добрий врожай, а отже – на стабільну роботу всієї галузі.

"Урядовий портал"



Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119853.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua