Закон "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей"

15 мар, 16:04

Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін та доповнень до Закону "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування"

Закон визначає особливості організаційних і правових заходів держави в сфері соціального забезпечення, соціального захисту та підтримки випускників закладів для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та інших осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Він містить спеціальні норми, які встановлюють систему соціального захисту та суспільної підтримки зазначеної вище слабо захищеної категорії населення України і регламентують функціонування такої системи.

Зокрема, передбачаються заходи щодо працевлаштування та надання матеріальної підтримки для випускників дитячих будинків, інших закладів, призначених для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Вводяться механізми адресної допомоги кожній окремій особі, порядок виконання соціального замовлення дитячих та молодіжних закладів для дітей - сиріт, надання їм соціальних послуг тощо.

Запроваджуються заходи щодо проведення їх повної медичної диспансеризації, забезпечення для них належних санітарно-гігієнічних умов, комплексного медичного обслуговування, обов´язкового і систематичного оздоровлення.

Встановлюються стандарти щодо освітньої та професійної підготовки осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, умови для належного їх виховання, розвиту у них високого рівня духовності та культури, виявлення і розвитку творчих здібностей.

Розроблено також заходи всебічної фізичної, спортивної та туристичної підготовки зазначених осіб, забезпечення їх спортивним та туристичним інвентарем і формою.

Визначено порядок працевлаштування випускників дитячих будинків, направлення їх на навчання і надання спеціальних стипендій на період навчання в учбових закладах.

Крім того, передбачено забезпечення осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, соціальним житлом в першочерговому порядку, сплата їм компенсації щодо витрат на проїзд, учбові засоби, одяг, харчування, оплати за житло, комунальні послуги тощо.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119553.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua