Черкаси: партнерство і співпраця заради розвитку

15 мар, 17:09

 

У березні цього року в ДПА в Черкаській області відбувся форум податкових органів та представників малого і середнього бізнесу регіону на тему „Налагодження ділової співпраці податкових органів та бізнесу” в рамках Програми ДПА в Черкаській області щодо налагодження партнерських відносин з бізнесом та створення сприятливих умов для захисту інтересів чесних бізнесменів та інвесторів.

У роботі форуму взяли участь керівники податкових органів Черкаської області, голова Ради підприємців України, депутат Верховної Ради України, радник Президента України Ксенія Ляпіна, народний депутат України Лариса Усаченко , представники Черкаської обласної державної адміністрації та інші.

Відкриваючи засідання, голова ДПА в Черкаській області Юрій Ткаченко зазначив, що найважливішими з пріоритетів роботи облДПА є сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, стимулювання піднесення виробництва в регіоні, підтримка нарощення економічного потенціалу та поліпшення фінансового стану платників. Вагомим результатом співпраці податківців із суб’єктами підприємництва, громадськими організаціями та спілками підприємців став високий рівень добровільної сплати податків: 91% за 2005 рік, понад 92% - за два місяці поточного.

Голова Ради підприємців України Ксенія Ляпіна наголосила, що влада зробила вагомі кроки, щоб створити необхідні економічні, політичні, юридичні та психологічні передумови для розвитку підприємництва. Що стосується певного розчарування представниками бізнесу діями влади, зокрема, збереженням значного податкового навантаження, то бізнес апріорі не може бути задоволеним владою. Влада і бізнес – партнери, проте кожен повинен захищати власні інтереси. Минулого року саме завдяки чесній сплаті податків підприємницькими структурами вдалося вирішити соціальні проблеми громадян.

Учасники форуму обговорили проекти регуляторних актів, які безпосередньо впливають на підприємницьке середовище в країні, зокрема, про справляння земельного податку, застосування спрощеної системи оподаткування, реєстраторів розрахункових операцій тощо.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119538.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua