Литвин у середу зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування

15 мар, 17:20

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у середу в рамках поїздки до Львівської області провів зустріч з представниками органів місцевого самоврядування.

У своєму виступі В.Литвин дав оцінку поточній політико-економічній ситуації в країні.

Він, зокрема, зазначив, що парламентські вибори «покажуть, чи пройшла Україна точку неповернення», і наголосив на важливості закріплення досягнень України.

В.Литвин піддав критиці існуючу пропорційну систему виборів, зазначивши, що вона «сприяє партійній корупції». На його думку, «принцип формування загальнодержавного округу несумісний з демократією та Конституцією». «Люди мають знати, хто їх представляє у парламенті», - пояснив Голова Верховної Ради України.

Серед проблем передвиборчої кампанії, які мають бути розв´язані на законодавчому рівні, В.Литвин назвав контроль за кількістю бюлетенів та неточність даних у списках виборців.

Разом з тим, Голова Верховної Ради України зазначив, що «головне потрібен настрій на позитив. Якщо продукувати негатив, люди не прийдуть на вибори».

Говорячи про політичну реформу, яка набула чинності, В.Литвин підкреслив «об´єктивну назрілість» її проведення. При цьому він зазначив, що у багатьох політичних сил виникає спокуса використати ті повноваження, які з´являються в результаті введення в дію змін до Конституції.

Голова Верховної Ради України наголосив, що Президент «не може асоціювати себе з виконавчою гілкою влади». До Уряду, за його словами, «мають приходити нові люди для вирішення конкретних задач, які б приймали жорсткі рішення та «тягнули воза» далі». «Президент має стояти над сутичкою і давати оцінку парламенту і Уряду як громадянин України», -вважає В.Литвин.

На думку Голови Верховної Ради України, об´єктивні процеси формування Уряду та структурування парламенту обумовлюють необхідність існування державних адміністрацій до початку 2007 року.


"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119536.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua