Парламент прийняв за основу проект закону "Про адвокатуру"

17 мар, 11:55

Комітет з питань правової політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону "Про адвокатуру"

Законопроектом пропонується врегулювати відносини, пов´язані з адвокатською діяльністю, та визначити правові основи побудови і функціонування адвокатури в Україні.

Передбачається завершити побудову організаційно-правової структури адвокатури на регіональних та загальнодержавному рівнях, захистити права адвокатів, розширити їх гарантії та гарантії їхньої професійної діяльності.

На думку народних депутатів, прийняття цього законопроекту дозволить привести законодавство щодо адвокатської діяльності у відповідність до законодавства європейських держав згідно з нормами та вимогами світової юридичної практики. Це сприятиме подальшому вдосконаленню системи правосуддя в державі, покращить механізм ефективного фінансового забезпечення адвокатської діяльності за призначенням та по наданню безоплатної правової допомоги і надасть можливість вирішити питання про приєднання України до Гаазької конвенції про міжнародний доступ до правосуддя 1980 року.

Пропонується вирішити питання про статус адвокатури як всеукраїнської організації з визначеною Конституцією України єдиною назвою "Адвокатура України".

Законопроект спрямований на підвищення ролі адвокатури в суспільстві, розширення можливостей забезпечення конституційного права громадян на якісну і доступну правову допомогу, на покращення функціонування судової системи в умовах проведеної реформи, закріплення принципу змагальності та надання рівних прав сторонам у різних стадіях процесу, підвищення професійних гарантій адвокатської діяльності, соціального і правового захисту адвокатів.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119403.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua