Закон "Про Державний бюджет України на 2006 рік"

17 мар, 14:19

Комітет з питань бюджету рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до статті 8 Закону "Про Державний бюджет України на 2006 рік"

Законопроект розроблено з метою запобігання збільшенню вартості газу, що імпортується на митну територію України, та забезпечення своєчасності розрахунків за нього між суб´єктами господарювання та з бюджетом.

Передбачається внести зміни до чинного закону щодо особливостей оподаткування податком на додану вартість у 2006 році операцій з ввезення та продажу природного газу.

Діючою редакцією статті 8 Закону "Про Державний бюджет України на 2006 рік" передбачено пільгове оподаткування податком на додану вартість операцій з природним газом, ввезеним на митну територію України відповідно до зовнішньоекономічних контрактів, укладених на виконання міжнародних договорів України (звільнення при ввезенні та нульова ставка при подальшому продажу на митній території України, крім операцій з продажу такого газу для населення, бюджетних установ та інших споживачів, що не є платниками цього податку).

Законопроектом пропонується із статті 8 виключити слова "укладених на виконання міжнародних договорів", що означатиме розширення кола застосування вищезазначених пільг з оподаткування податком на додану вартість. Набрання чинності закону передбачається з 1 січня 2006 року.

Члени Комітету зауважили, що Законом "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких інших законодавчих актів України" запроваджено на 5 років мораторій на надання нових та розширення існуючих пільг з податку на додану вартість.

Міністерство фінансів України законопроект не підтримує і вважає, що введення його в дію призведе до значних втрат доходів Державного бюджету і відповідно до невиконання його видаткової частини.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119393.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua