Закон щодо своєчасної виплати заробітної плати

17 мар, 16:06

Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо своєчасної виплати заробітної плати)

Законопроектом пропонується законодавчо встановити ряд заходів із забезпечення своєчасної виплати заробітної плати. Зокрема, передбачається надати банкам право визначати та контролювати напрями використання грошових коштів клієнта та встановлювати інші, не передбачені договором або законом, обмеження його права розпоряджатися грошовими коштами на власний розсуд для забезпечення розрахунків щодо своєчасної виплати заробітної плати, податків та внесків на державне соціальне страхування. Також скасувати положення Закону "Про податок з доходів фізичних осіб" щодо заборони прийняття банками платіжних документів на виплату доходу.

Пропонується встановити вимогу щодо включення до змісту колективних договорів зобов\'язання сторін про першочерговість виплати заробітної плати; підвищити розміри штрафу за порушення термінів виплати заробітної плати, підсилити адміністративну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

На думку членів Комітету, прийняття законопроекту створить нові можливості для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119374.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua