Литвин відвідав місто Феодосію

20 мар, 14:47

У понеділок Голова Верховної Ради України В.М.Литвин в рамках дводенної робочої поїздки до Автономної Республіки Крим відвідав місто Феодосію
У понеділок Голова Верховної Ради України Володимир Литвин в рамках дводенної робочої поїздки до Автономної Республіки Крим відвідав місто Феодосію.

У понеділок Голова Верховної Ради України Володимир Литвин в рамках дводенної робочої поїздки до Автономної Республіки Крим відвідав місто Феодосію.

Під час зустрічі з громадськістю міста Голова Верховної Ради України відповів на запитання щодо політико-економічної ситуації в Україні, стану українсько-російських відносин, перспектив проведення у Криму референдуму про статус російської мови.

В.Литвин, зокрема, зазначив, що він «категорично проти «виштовхування» російської мови», але й проти русифікації, яка б проводилась через закон.

На думку В.Литвина, одним із шляхів розв´язання мовної проблеми в Криму може стати внесення, у разі потреби, змін до Конституції Автономної Республіки Крим щодо, зокрема, ведення судочинства російською мовою тощо.

Відповідаючи на запитання журналістів про доцільність ухвалення нової Конституції України, як це пропонують окремі політичні сили, В.Литвин відповів: «Треба дати спокій Конституції і записати, що після внесених змін Конституція на 10 років без права переписування», а не змінювати Основний закон після чергової президентської кампанії.

За словами В.Литвина, потрібно ознайомитися із пропозиціями щодо зміни Конституції, і якщо вони заслуговують на увагу, реалізувати їх у законах про Кабінет Міністрів України, про Президента України, «і тоді зніметься необхідність такого роду ініціатив».

У рамках візиту до Феодосії В.Литвин також відвідав музей видатного російського художника К.Айвазовського.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119287.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua