Комітет проаналізував звернення громадян та ветеранських організацій

20 мар, 14:51

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів проаналізував звернення громадян та ветеранських організацій, які надійшли до Комітету за період роботи Верховної Ради четвертого скликання


Загалом на адресу Комітету надійшло майже 14300 заяв і звернень.

Значна кількість звернень стосується проведеної в Україні пенсійної реформи та її наслідків. Більшість пенсіонерів та ветеранів скаржаться на дискримінацію та несправедливість щодо низького розміру пенсій, постійне зростання цін на товари першої необхідності і продукти харчування, а також погіршення медичного обслуговування.

Інваліди Великої Вітчизняної війни у зверненнях порушують питання щодо покращання їх матеріального забезпечення, однією із умов якого вони вважають повернення їм заощаджень. Також вказують на незадовільне їх забезпечення автомашинами, житлом, інвалідними візками, телефонами, засобами протезування, ліками на пільгових умовах та путівками для санаторно-курортного лікування.

У зверненнях від військових пенсіонерів, працівників органів внутрішніх справ, Служби безпеки України йдеться про диспропорції в рівнях пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які вийшли на пенсію в 90-ті роки і тих, хто зараз виходить на пенсію.

У кожному четвертому зверненні, яке надійшло до Комітету, піднімалося питання підготовки та відзначення 60-річчя визволення України від гітлерівської Німеччини та закінчення Великої Вітчизняної війни, увічнення подвигів переможців та осіб, що загинули у війнах, а також правдивого висвітлення новітньої вітчизняної історії.

Результати аналізу показали, що за вказаний період збільшилося число звернень учасників Великої Вітчизняної війни 1925-1927 років народження, які були призвані на службу неповнолітніми, та учасників війни, котрі в період війни працювали на заводах. Ця категорія громадян в даний час є інвалідами загального захворювання і звертається до Верховної Ради з проханням надати їм статус інвалідів війни.

Конструктивні пропозиції, що містилися у заявах та зверненнях громадян, ветеранських і інвалідських організацій, будуть враховані Комітетом при опрацюванні законопроектів, спрямованих на покращання соціального забезпечення пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119286.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua