Грузина-убийцу будут судить на родине

21 мар, 12:54

Молода дівчина-інспектор Наталя Пененко, яка працює в оперативно-довідковій картотеці УІТ ГУ МВС України в Київській області, кілька годин утримувала в коридорі злочинця. До цього 33-річний громадянин Грузії 10 років знаходився в міждержавному розшуку за вбивство. “Я хотіла навіть робити йому каву, тільки б затягнути час і дочекатися співробітників карного розшуку, які були вже на підході,” – говорить Наталя. Що тільки не придумувала дівчина, щоб не віддавати тимчасову посвідку клієнта, який прийшов за довідкою про несудимість: довідка не готова, начальник на нараді і не може підписати і таке інше.
Виявили злочинця по міждержавній базі даних, проте рік народження, “забитий” в базі, не співпадав з роком народження в його тимчасовій посвідці. І коли зателефонували в паспортне відділення за місцем проживання грузина в Київській області все стало зрозумілим. В базі – помилка, і всі десять років розшукували чоловіка з ідентичними даними, тільки молодшого на п’ять років. Мабуть, через це йому і вдавалося ховатися від правосуддя та ще й отримувати на Україні пенсію по хворобі.

При собі у затриманого підозрілого були пігулки, як він сказав, від нападів епілепсії. Хоча дуже сумнівно, що не від нападів, а не навпаки – щоб викликати правдоподібну, як для хворих на епілепсію, реакцію організму. Також у кавказця був особистий блокнот з його записами. Два тижні тому, коли він звернувся до працівниці оперативно-довідкової картотеки, грузин просив її заповнити необхідні бланки, мовляв, сам дуже погано володіє мовою і письмом. Розкривши блокнот, правоохоронці побачили ідеальний, каліграфічний і дуже схожий на жіночий почерк. Вбивця нотував у записничку власні вірші.

Коли міліціонери Київщини зв’язалися із правоохоронцями Грузії, щоб підтвердити необхідну інформацію про затриману особу, по телефону з’ясувалося: розшукується кавказець за злочин, що карається статтею Грузинського Кримінального кодексу відповідно до ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство). “Помстився за маму,” – спокійно пояснив затриманий. Наразі кавказець перебуває в слідчому ізоляторі, вирішується питання україно-грузинської екстрадиції.

Юлія Зинуткіна, ЦГЗ ГУ МВС України в Київській області


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119199.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua