Комітет вирішить питання зняття заборони на поставки української м'ясо-молочної продукції до Росії

21 мар, 14:40

15 березня 2006 року у Москві відбулося засідання секретарів Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії та робоча зустріч співголів підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва

Українську делегацію очолював секретар української частини Комітету – заступник Міністра економіки України Андрій Березний, російську – заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Російської Федерації Віталій Савельєв, секретар російської частини Комітету.

Під час засідання розглянуто питання підготовки першого спільного засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії та досягнуто домовленості про завершення формування профільних підкомісій у рамках Комітету та проведення їх спільних засідань.

За результатами зустрічі узгоджено редакції уточнених Програми економічного співробітництва України та Російської Федерації на 1998-2010 роки і Програми міжрегіонального та прикордонного співробітництва України та Російської Федерації на 2001-2010 роки та Заходів до них, а також прийнято рішення щодо підготовки їх до підписання.

Під час переговорів сторони дійшли згоди активізувати роботу з підготовки проекту Угоди про відкриття на взаємній основі відділень Торгпредства Російської Федерації в Україні і відділень Торговельно-економічної місії у складі Посольства України в Російській Федерації та провести двосторонні консультації з цього питання у травні 2006 року.

Важливою темою зустрічі було обговорення торговельно-економічних питань. Зокрема, шляхів врегулювання проблем, які виникли у взаємній торгівлі внаслідок вилучення Україною з режиму вільної торгівлі цукрових сиропів російського походження, прийняттям постанови КМУ від 14.04.04 № 473, і вилученням Росією українських кондитерських виробів, прийняттям постанови Уряду Російської Федерації від 12.10.05 № 604. Стосовно імпорту в РФ українських соків та нектарів, то російська сторона позитивно прийняла аргументацію української сторони та погодилась з пропозицією щодо внесення змін до „Переліку умов виробничих та технологічних операцій, при застосуванні яких товар вважається походженням з тієї країни, в якій вони мали місце” в редакції української сторони. Це дасть можливість здійснювати у пільговому режимі поставки українських соків та нектарів, щорічні обсяги яких становлять біля 20 млн дол США.

Під час засідання сторони констатували заінтересованість у найшвидшому врегулюванні питання зняття заборони на поставки української м’ясо-молочної продукції до Російської Федерації. На сьогодні вже знята заборона на поставки молочної продукції до Російської Федерації для 5 українських підприємств, частка яких у загальному експорті української молочної продукції до Російської Федерації становить біля 20%.

Сторони погодили питання щодо практики застосування положень Правил визначення країни походження товарів та дотримання російською і українською сторонами процедур у рамках проведення спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних розслідувань.

Стосовно дотримання процедур в рамках запровадження захисних заходів сторони домовилися у стислі терміни обмінятися переліком проблемних питань і провести чергові консультації не пізніше другої декади травня 2006 року у м. Києві.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119192.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua