Рада вирішить питання моніторингу виборчого законодавства

21 мар, 16:37

У Верховній Раді відбулася зустріч членів Тимчасової спеціальної комісії з питань моніторингу виборчого законодавства з представниками українських організацій, іноземних держав та міжнародних організацій, які спостерігатимуть за виборами народних депутатів 26 березня 2006 року


Cпівголова Комісії Г.Крючков поінформував присутніх про прийняті Верховною Радою закони щодо внесення змін до чинного законодавства про вибори народних депутатів та народних депутатів Автономної Республіки Крим щодо формування складу дільничних виборчих комісій.

Г.Крючков наголосив на невирішених організаційних питаннях стосовно роботи виборчих комісій на закордонних виборчих дільницях та морських суднах, які у день виборів перебуватимуть у територіальних водах. За словами співголови комісії, зокрема, у Придністров\'ї не створено жодної виборчої дільниці.

Співголова Комісії І.Юхновський нагадав про основні завдання створеної Верховною Радою Спеціальної комісії: здійснення моніторингу за підготовкою до виборів, проведенням та підбиттям підсумків виборів.

Учасники зустрічі у своїх виступах звертали увагу на те, що пересічні громадяни не зовсім обізнані з виборчим законодавством. Спостерігачі за виборами в Україні пропонували зосередитися на ширшому висвітленні питань чинного виборчого законодавства, роз\'ясненні прав та обов\'язків виборців, а також забезпеченні прозорості виборчого процесу.

Співголова Комісії І.Юхновський повідомив учасників зустрічі про намір Комісії здійснити перевірку дільничих виборчих комісій стосовно дотримання вимог виборчого законодавства та запровадити заходи щодо виправлення помилок прізвищ громадян у виборчих списках.

І.Юхновський подякував міжнародним спостерігачам за увагу до організаційних заходів виборчого процесу в Україні, і запросив всіх учасників прийти 28 березня на підбиття підсумків виборів народних депутатів.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119159.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua