Про хід виборів на Луганщині повідомляє місцева "гаряча лінія"

22 мар, 12:31

Протягом минулого тижня (13-17.03.2006) на "гарячу лінію" 58-55-54 надійшло понад 30 телефонних заяв з питань уточнення списків виборців, які проживають на території міста Луганська. Телефонуючі скаржилися на те, що не можуть знайти своєї виборчої дільниці, щоб звіритися (ТВО № 102), що після 16.00 нікого не буває на дільниці (ДВК №22 ТВО № 102),що не надіслані запрошення виборцям (ДВК № 100 ТВО №102), що не всім членам родин вручені запрошення (ДВК №41 ТВО №102) тощо.

Багато скарг по ТВО № 102 стосовно відмови керівництва дільниць цього округу щодо внесення змін у прізвища виборців, посилаючись на "дуже довгу процедуру" зміни. По цьому ж округу багато виборців скаржаться на те, що по теперішній час не надійшло жодного запрошення, а при перевірці прізвищ виборців мають місце численні помилки та неточності.

До теперішнього часу багато скарг надходить також по ОВК ТВО № 103, яка повертає списки виборців до Луганської міської робочої групи обліку виборців на доопрацювання.

До регіональної робочої групи обліку виборців приходять і мешканці міста Луганська. Цікавим було одне з таких відвідувань. 16.03.2006 до приймальні керівника регіональної робочої групи обліку виборців З.Т.Гузара завітала мешканка міста Луганська Лізунова Л.С., яка проживає в одному з будинків по вул. Фадєєва сел. Косіора (ДВК № 41 ТОВ № 102). Причиною її відвідування стала відсутність її прізвища у списках виборців, при тому, що її чоловіка та сина було внесено до цих списків. Із собою жінка принесла до приймальні З.Т.Гузара записку голови ДВК № 41 - "списки составляет Гузар". Таке роз\'яснення вона отримала на своїй дільниці та поспішила на зустріч з керівником регіональної робочої групи з метою одержання відповіді від З.Т.Гузара. Лізуновій Л.С. було пояснено, що списки виборців керівник регіональної робочої групи не складає і ніколи не складав, бо цю роботу виконують відповідні робочі групи обліку виборців у міськвиконкомах та райдержадміністраціях. Коли мешканка розібралася з тим, що їй з цього питання треба звернутися до Луганського міськвиконкому, вона попросила зробити заяву на телеканалі ЛКТ: "Хай їх Гузар поб\'є за те, що вони мене направили до нього з цією запискою". Її прохання було задоволено.

17.03.2006 до З.Т.Гузара принесли списки виборців від дільничної виборчої комісії № 90 ТВО № 102-і чомусь перевіряти ці списки теж треба керівнику регіональної робочої групи, а не тим, хто їх складає. Дивно, що керівництво ОВК ТВО № 102 так і не розтлумачило своїм дільничним виборчим комісіям статті 44 Закону України " Про вибори народних депутатів України" щодо порядку прийняття рішень про внесення змін до списку виборців на звичайних виборчих дільницях.

Минулого тижня аналогічна інформація надходила також з області - міста Алчевська, Перевальського та Сватівського районів. Вона не залишилася без відповіді.

Розпочався останній тиждень перед виборами - "гаряча лінія - 58-55-54" чекає на Ваші дзвінки.

Телефонуйте - і Ви отримаєте відповідь!

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119095.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua