Постановою Уряду затверджено порядок фінансування державного соціального страхування

22 мар, 15:51

Кабінет Міністрів України затвердив порядок фінансування за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття оплачуваних громадських робіт для безробітних і розслідування страхових випадків та обґрунтування виплат матеріального забезпечення відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”.

Зазначені положення будуть діяти протягом 2006 року.

Порядком фінансування визначається, що перелік видів оплачуваних громадських робіт для безробітних, на які можуть спрямовуватися кошти Фонду, має визначатися правлінням Фонду.

Кошти Фонду можуть бути використані на оплату перевезення безробітних або оплату проїзду на підставі представлених документів (за умови, що такі роботи проводять в іншій місцевості), оплату праці. Сплату роботодавцям страхових внесків відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, оплату перших п’яти днів тимчасової непрацездатності залученим на громадські роботи безробітним, у яких закінчився строк виплати допомоги по безробіттю.

Порядком розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплат матеріального забезпечення передбачається, що розслідуванню підлягають підстави набуття особою статусу безробітного та отримання права на матеріальне забезпечення і соціальні послуги за страхуванням на випадок безробіття.

Розслідування здійснюватиметься шляхом проведення перевірок достовірності даних, зазначених у документах, наданих особою при реєстрації у державній службі зайнятості та протягом періоду її перебування на обліку як безробітної.

Перевірка цільового використання коштів Фонду здійснюється центрами зайнятості протягом 10 робочих днів після завершення оплачуваних громадських робіт. У разі потреби центрами зайнятості можуть проводитися поточні перевірки цільового використання коштів Фонду протягом 10 робочих днів з дня виявлення порушення.

Враховуючи можливості державної служби зайнятості, на які покладено функції виконавчої дирекції Фонду, обов’язковому розслідуванню підлягають документи не всіх безробітних, а тих категорій, які отримуватимуть виплати матеріального забезпечення у найвищих розмірах та найвитратніші соціальні послуги.

Перевірка достовірності даних здійснюється центрами зайнятості шляхом звірки з відомостями органів Пенсійного фонду, ДПА, державних реєстраторів, управлінь праці та соціального захисту населення, відділів (управлінь) субсидій, використання даних перевірок цих органів, Держнаглядпраці, контрольно-ревізійних органів, проведенням самостійно перевірок безпосередньо на підприємствах, в установах, організаціях.

У разі встановлення недостовірності даних, на підставі яких особа отримала статус безробітної та право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття, такі особи знімаються з обліку як безробітні та повертають суму безпідставно отриманого матеріального забезпечення та вартості наданих соціальних послуг з моменту виникнення обставин, що впливають на умови виплати забезпечення та надання соціальних послуг.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119070.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua