Енергоринок має бути конкурентним

22 мар, 16:34

Антимонопольний комітет України застеріг Національну комісію регулювання електроенергетики про можливі негативні наслідки від прийнятих Радою Оптового ринку електроенергії змін до існуючих Правил ОРЕ. Свою позицію Комітет висловив під час відкритого засідання Ради за участю НКРЕ та Мінпаливенерго.

Так, Рада змінила порядок визначення розрахункового платежу за поставлену виробниками електроенергію.

Застосування цього порядку, у разі затвердження Комісією, може створити на енергоринку неринковий механізм нарахування платежів. Тобто, розрахунки здійснюватимуться виходячи із заявленої вартості, а не за граничною ціною системи, як передбачали правила раніше.

До того ж, деякі учасники ринку вважають — зміни можуть суттєво обмежити конкуренцію між тепловими електрогенеруючими компаніями та негативно вплинути на відносини між членами ОРЕ.

“Впровадження такого механізму оплати може знищити стимули для цих компаній конкурувати між собою за досягнення найнижчої вартості виробленої енергії. Тому НКРЕ має ґрунтовно проаналізувати внесені Радою зміни. І за потреби залучити Антимонопольний комітет до розгляду цього питання, аби на енергоринку панувала конкуренція”, - зазначив Голова Комітету Олексій Костусєв.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119067.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua