Гриценко: Створення Рад офіцерів повинно послужити справі збереження військових традицій

22 мар, 17:52

„Створення у Збройних Силах Рад офіцерів повинно послужити справі збереження і розвитку військових традицій, та сприяти соціальній та правовій захищеності офіцерів та членів їх сімей”. На цьому наголосив глава українського оборонного відомства Анатолій Гриценко підписуючи наказ „Про затвердження Положення про Ради офіцерів у Збройних Силах України”.

Слід зазначити, що на відміну від офіцерських зборів Ради офіцерів будуть постійнодіючим громадським органом офіцерського складу Збройних Сил України. Її членів обиратимуть збори офіцерів на добровільних та демократичних засадах, а діяльність Ради офіцерів грунтуватиметься на принципах законності, демократизму і гласності. При цьому командир військової частини та його заступники не можуть бути обраними Головою Ради офіцерів або його заступником.

Серед основних завдань, які покладаються на Ради офіцерів, сприяння розвитку Збройних Сил України, підтриманню бойової готовності, удосконаленню професійної майстерності та бойового вишколу, надання командирам допомоги у згуртуванні офіцерських колективів, культивування понять офіцерської честі й гідності. Окремим пунктом у Положенні прописано завдання щодо відстоювання конституційних прав і свобод офіцерів та членів їхніх сімей, забезпечення соціально-правового захисту офіцерів, проведення військово-патріотичної роботи з допризовною молоддю в місцях дислокації військових частин.

Для виконання цих та інших завдань Ради офіцерів мають досить широкі повноваження. Зокрема, можуть брати участь у розробці пропозицій щодо удосконалення службової діяльності, дотримання принципів справедливості про розв’язуванні проблем проходження військової служби. Ради офіцерів мають право здійснювати громадський контроль за роботою об’єктів культурно-просвітницького, оздоровчого і спортивного призначення та надавати пропозиції командирам щодо усунення недоліків в їх роботі, а також захищати і представляти законні інтереси офіцерів та членів їх сімей, ветеранів військової служби у державних та громадських органах і організаціях.

Згідно з Положенням, Ради офіцерів створюються у Міністерстві оборони, Генеральному штабі Збройних Сил України, командуваннях видів ЗС України, гарнізонах, об’єднаннях, з’єднаннях, військових навчальних закладах, установах та організаціях ЗС України.

Ради офіцерів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України для вирішення питань, які віднесені до їх компетенції, мають право ініціювати проведення зборів офіцерів Збройних Сил України.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119054.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua