Затримано валюту

23 мар, 11:20

Переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митних правил припинено працівниками Мостиської, Бориспільської, Глухівської митниць та прикордонниками.

В першому випадку через митний пост „Смільниця” Мостиської митниці (Львівська область) за кордон власним джипом прямував громадянин Німеччини, який повідомив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Однак після завірення митної декларації виявилося, що у валізі серед особистих речей громадянина в одному пакунку знаходилося 10 тисяч доларів США, а в іншому ще 19400 доларів США не заявлених в митній декларації.

В іншому випадку через Бориспільську митницю до Німеччини прямував громадянин Бразилії, скориставшись спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Однак виявилося, до у дорожній валізі іноземця знаходилося 16 тисяч доларів США, дані про які були відсутні. Нагадуємо, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадянина понад встановлену норму – вилучена.

В третьому випадку через митний пост „Бачівськ” Глухівської митниці (Сумська область) автомобілем „Форд Фокус” в Україну прямувала громадянка Росії, яка задекларувала лише 53 тисячі російських рублів. Однак після завірення митної декларації перевірка виявила, що у сумочці, яка лежала на сидінні авто, знаходилося ще 129 тисяч російських рублів, дані про які були відсутні.

В усіх випадках не задекларовану валюту вилучено. Складено протоколи про порушення митних правил.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119023.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua