Укрпошта зекономить українцям 200 мільйонів $

23 мар, 11:58

Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар прогнозує, що українці зекономлять до 200 мільйонів доларів на валютних грошових переказах внаслідок надання цієї послуги Укрпоштою. Про це він заявив на урочистій презентації міжнародних електронних переказів іноземної валюти через Укрпошту.

Відтепер клієнти Укрпошти можуть надсилати та отримувати міжнародні електронні перекази в доларах США до та з Російської Федерації, Республіки Казахстан, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова, а в Євро – до та з Вірменії і Португалії. Плата за пересилання переказу „Укрпоштою” сьогодні є удвічі нижчою, ніж у інших операторів, що працюють на цьому ринку. Нова послуга Укрпошти зацікавить передусім наших співвітчизників, що працюють за кордоном. Кількість її потенційних користувачів, за різними оцінками, складає від 2 до 5 мільйонів осіб. До кінця року, за словами Віктора Бондаря, Укрпошта матиме відповідні угоди з 30-40 країнами світу. З цією метою Укрпошта проводить переговори з міжнародними фінансовими установами, мережі яких працюють практично в усіх країнах.

На урочистій презентації було здійснено перший валютний переказ з Португалії, сума якого склала 100 євро.

Можливість здійснювати міжнародні валютні перекази Укрпоштою до кінця 2006 року буде створено у всіх регіонах України.

За даними НБУ, сьогодні понад 93% здійснюваних переказів спрямовані в Україну, 7% це — потоки зовні.

Мережа Укрпошти нараховує 24 поштамти, 297 вузлів і 62 центри поштового зв\'язку, 3567 міських, 9833 сільських, 116 пересувних і 22 сезонні відділення, а також 1729 пунктів поштового зв\'язку.

Вихід Українського державного підприємства поштового зв’язку „Укрпошта” на світовий ринок міжнародних валютних переказів Віктор Бондар називає „історичною подією для нашої держави”. На його думку, Укрпошта таким чином одержить потужний імпульс для власного розвитку та перетворення на сучасне підприємство, що надаватиме широкий перелік послуг – фінансових , страхових, каталожної та Інтернет - торгівлі.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/119017.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua