Працівники податкової служби зекономили державі 18 млн. грн.

23 мар, 17:50

Завдяки проведеній роботі управління по боротьбі з корупцією ДПА в області у 2005 році виявлено 4 факти зловживання службовим становищем співробітниками ОДПС при відшкодуванні ПДВ, за якими прокуратурою області порушено 4 кримінальні справи. Серед них – за фактом внесення недостовірної інформації посадовими особами органів державної податкової служби області в особовий рахунок підприємства та незаконного відшкодування ПДВ у сумі 1 мільйон 654 тисячі 541 гривню. Матеріали передані до суду.

Зокрема, торік співробітники Регіонального управління по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в області провели 13 службових перевірок і у 12 випадках виявили порушення з боку податківців під час відшкодування ПДВ. Порівняно з 2004 роком: тоді було проведено 8 таких перевірок і порушення виявили у 7 випадках.

З початку 2006 року співробітники Регіонального управління по боротьбі з корупцією провели 2 службові перевірки щодо порушень з боку спеціалістів ОДПС при відшкодуванні ПДВ. За цими матеріалами прокуратура області порушила 3 кримінальні справи. Зокрема, у січні прокуратура області за матеріалами службового розслідування, проведеного співробітниками управління щодо законності підтвердження працівниками ДПІ у м. Херсоні сум до відшкодування ПДВ підприємству у сумі 182,4 тис.грн., порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами податкової інспекції. А у лютому місяці прокуратура області порушила ще дві кримінальні справи, зокрема, зловживання службовим становищем, якого припустилися працівники ДПІ у м. Херсоні, коли внесли неправдиві відомості до акту перевірки ТОВ. Це і призвело до безпідставного відшкодування цьому підприємству ПДВ на загальну суму понад 220 тисяч грн. Ще одна кримінальна справа, порушена прокуратурою області за ознаками злочину за фактом внесення до акту перевірки недостовірних даних та безпідставного підтвердження посадовими особами ДПІ у м. Херсоні податкового кредиту ТОВ у сумі понад 56 тис. грн.

Про факти вияву корупційних діянь працівниками органів ДПС області кожен громадянин та платник податків може сповістити за телефоном довіри (42-00-95).

"Урядовий портал"



Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118970.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua