Важливі повідомлення з АМКУ

24 мар, 12:27

Луганське обласне відділення АМКУ:

· припинило зловживання монопольним становищем з боку Луганського МКП "Теплокомуненерго" та оштрафувало порушника на 2 тис. грн. Відділення встановило, що приймаючи на абонентський облік, підприємство неправомірно стягувало зі споживачів плату за опломбування самостійно встановлених ними лічильників гарячої води. Завдяки втручанню Відділення було захищено інтереси мешканців багатоповерхових будинків обласного центру.

· рекомендувало Антрацитівському міськвиконкому усунути ознаки порушення конкуренційного законодавства на ринку пасажирських автоперевезень. Відділення з’ясувало, орган місцевого самоврядування включав до договорів певних перевізників вигідніші, ніж іншим, умови. Крім того, деяким перевізникам видавалися оформлені неналежним чином дозволи замовника на перевезення, а саме без зазначення державного номеру транспортного засобу, що призвело до появи на маршруті автомобілів, які не брали участь у конкурсі. Рекомендації виконано.

Львівське обласне відділення АМКУ:

· порушило справу проти ВАТ «Львівський хлібокомбінат» та ВАТ «Львівський хлібзавод №1» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій. Відділення встановило, що цього року зазначені підприємства двічі одночасно підвищували до однакового рівня ціни на основні соціальні види хліба. Оскільки таким чином фактично було усунено конкуренцію на ринку, наразі Відділення проводить розслідування.

Одеське обласне відділення АМКУ:

· визнало порушення конкуренційного законодавства з боку ТОВ «Фарлеп» та наклало 17 тис. грн. штрафу. Так, Відділення встановило, що оператор всупереч укладених договорів безпідставно відмовляв своїм абонентам у наданні послуги місцевого телефонного зв’язку загального користування. У цьому зв’язку до порушника застосовано санкції.

· визнало порушення конкурентного законодавства з боку КП «Сервісний центр» та наклало 2 тис. грн. штрафу. Зокрема, підприємство встановлювало неправомірні умови придбання комплексних послуг з обслуговування та опломбування квартирних лічильників води. Відтак замість виконавців послуг з водопостачання зазначені послуги оплачували мешканці будинків, що знаходяться у комунальній власності Одеси.

· порушило справи за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку ЗАТ “Одеської кіностудії“ та ТОВ “Болградський сироробний завод”. Зазначені товариства не надали Відділенню необхідної інформації у встановлені терміни.

· визнало порушення конкуренційного законодавства з боку концерну “Веселка”, який експлуатує та обслуговує ринок «Новий», та наклало 17 тис. грн. штрафу. Так, концерн створив умови, за яких підприємці двічі сплачували за спожиту електроенергію: через орендну плату та за показникам індивідуальних лічильників.

Херсонське обласне відділення АМКУ:

· рекомендувало Херсонській філії ВАТ “Укртелеком” усунути ознаки порушення конкуренційного законодавства. Так, філія неправомірно відмовлялася виконувати додаткові пільгові роботи, пов’язані з будівництвом абонентської лінії. Також протягом тривалого часу оператор не надавав абонентам послуги телефонного зв’язку без виправданих на те причин. Рекомендації Відділення виконано.

Миколаївське обласне відділення АМКУ:

· порушило справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку обласного Відділу ДАІ УМВС України при наданні послуг реєстрації транспортних засобів. Так, за результатами перевірки Відділення з’ясувало, що на робочих місцях працівників МРЕВ, де здійснюється приймання та видача документів на реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів, знаходяться працівники підприємства „Ресурси-ДАІ”. При цьому діяльність обох структур побудована таким чином, що з громадян стягується плата за послуги відділу ДАІ, а також за абсолютно непотрібні послуги підприємства „Ресурси-ДАІ”. Наразі триває розслідування.

· порушило справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства у діях Миколаївського міськвиконкому. Так, орган місцевого самоврядування поширив інформацію про те, що затверджені ним норми водопостачання та водовідведення, які застосовуються для розрахунків за відсутності лічильників у різних за благоустроєм житлових будинках, застосовуються «Миколаївводоканалом» незалежно від того, надаються ці послуги чи ні. Через це мешканці обладнаних системою гарячого водопостачання будинків змушені сплачувати за гарячу воду за максимальною нормою, навіть коли ця послуга не надається. Натомість мешканці необладнаних такими системами будинків сплачують за значно нижчими показниками. Оскільки дії виконкому призвели до вчинення водоканалом порушень, Відділення проводить розслідування.

· рекомендувало АТВТ „Гілея” вжити низку заходів для запобігання порушенням конуцренційного законодавства. Зокрема, не припиняти постачання теплоенергії ЗАТ „Первомайський молочноконсервний комбінат”, а усі спірні питання вирішувати у встановленому законодавством порядку.

Хмельницьке обласне відділення АМКУ:

· припинило порушення конкуренційного законодавства з боку Шепетівського міськвиконкому. Відділення встановило, що орган місцевого самоврядування неправомірно відмовяв приватним підприємцям у наданні дозволу на торгівлю продовольчими чи непродовольчими товарами, оскільки вони мали заборгованість за комунальні послуги за місцем проживання.

· визнало зловживання ВАТ «Хмельницьктранс» монопольним становищем на ринку автостанційних послуг. Так, запроваджений монополістом тариф на обслуговування пільгового пасажира не передбачений чинним законодавством, а також позбавляє пільгову категорію населення можливості прямої реалізації своїх прав на перевезення автомобільним транспортом. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало припинити порушення та вжити заходів для унеможливлення його виникнення в майбутньому.

· провело нараду з директорами молокопереробних підприємств за участю представників облдержадміністрації з метою недопущення порушень конкуренційного законодавства на ринку заготівлі молока. Зокрема, було розроблено і погоджено план спільних дій зі стабілізації цінової ситуації на зазначеному ринку. Крім того, триває збір матеріалів для встановлення схожих дій на ринку закупівлі молока для промислової переробки в окремих населених пунктах області.

АМКУ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118940.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua