Звернення Литвина у зв'язку з виборами 26 березня 2006 року

24 мар, 12:30

Звернення Голови Верховної Ради України В.М.Литвина у зв´язку з виборами 26 березня 2006 року

Шановні співвітчизники!

З огляду на події, які пережила Україна в ході президентської кампанії, виходячи з того, яку роль відіграла Верховна Рада України і я особисто як її Голова у відверненні конфлікту, у відверненні, по суті справи, громадянської війни, вважаю за необхідне звернутися до вас у зв´язку з виборами, які відбудуться 26 березня.

Тим більше що нинішні вибори будуть позначені особливостями.

По-перше, йдеться про те, що кожному з нас доведеться обирати політичну партію, а точніше кажучи, лідера політичної партії, якій ми будемо доручати свою долю.

По-друге, чи не вперше за всі роки незалежності на нинішніх виборах потрібно буде сформувати легітимну владу всіх рівнів, починаючи з сільської ради і закінчуючи Кабінетом Міністрів України. Причому сформувати баченням людей, баченням українського народу.

І третє, пов´язане з тим, що протистояння, конфлікти, поділи, яких зазнала Україна в ході президентської кампанії, не відійшли в минуле. І нині, під час нинішньої кампанії, кожен говорить про свою Україну.

З прикрістю вимушений констатувати, що моя пропозиція використати виборчу кампанію для проведення загальноукраїнського суспільного діалогу про потреби України не знайшла підтримки.

Відтак кожен з вас в ході голосування має дати свою оцінку суспільного стану, визначитись, якою має бути внутрішня і зовнішня політика України, а головне хто представлятиме інтереси української громади у владі.

Тому вкрай важливо, щоб кожен виходив з усвідомлення необхідності своєї безпосередньої участі у голосуванні виходячи з того, що голос кожного матиме вирішальне значення. Матиме вирішальне значення для того, щоб після виборів в Україні запанували передбачуваність, стабільність і результати. Результати, які потрібні кожній сім´ї, кожній людині, які потрібні Україні.

Для цього необхідно, щоб на виборчих дільницях, безпосередньо визначаючись щодо підтримки той чи іншої політичної сили, ви зібрали воєдино розум, серце, душу і прийняли відповідальне рішення. Від цього виграє кожен з нас, від цього виграє Україна.

"ВРУ"



Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118939.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua