Кірєєв зустрівся з представниками Європейської бізнес асоціації

24 мар, 17:08

Державна податкова адміністрація україни

Департамент інформаційної політики

та масово-роз’яснювальної роботи

04655, Київ, Львівська площа, 8, тел./факс: 247-34-77, 247-35-01; e-mail: press@sta.gov.ua

Голова ДПА України Олександр Кірєєв зустрівся з представниками Європейської бізнес асоціації

21 березня 2006 року відбулася зустріч Голови ДПА України Олександра Кірєєва з представниками компаній, які входять до Європейської бізнес асоціації (ЄБА).

Під час зустрічі було обговорено багато питань, серед яких – відрахування до фонду заробітної плати (соціальні податки) та зменшення податкового навантаження. Олександр Кірєєв, зокрема, підкреслив, що зменшувати ставки податків можна лише з огляду на заплановані видатки з бюджету та перспективи збільшення бюджетних надходжень.

Голова ДПА України зупинився також і на питанні впровадження пілотного проекту „Електронне адміністрування ПДВ”. З березня поточного року цей проект розпочався в 7 областях. За умови надання відповідної інформації платниками податків та банками, планується запровадження і електронної перевірки. Це дасть можливість відшкодовувати ПДВ протягом 5-7 днів доброчесним платникам.

Не оминули і проблему тимчасової збитковості підприємств. Зрозуміло, що в наслідок коливань ринку, реконструкції підприємств, можлива їх тимчасова збитковість. Однак, якщо роками підприємства є збитковими – це вже привід уважно придивитись до їхньої діяльності.

Крім того, Олександр Кірєєв та представники ДПА України, присутні на зустрічі, відповіли на запитання підприємців щодо відшкодування податку на додану вартість новоствореним підприємствам, застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників, оподаткування доходів фізичних осіб під час проведення рекламних акцій тощо.

За матеріалами

управління міжнародних зв’язків

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118907.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua