Яценюк зробив важливу заяву з представниками асоціацій товаровиробників

24 мар, 17:48

У національного товаровиробника, як зазначив міністр економіки, має бути не тільки галузеве міністерство, але і відповідні асоціації, як незалежні органи з висококваліфікованими працівниками, які мають захищати інтереси товаровиробників. Сьогоднішня зустріч, за словами Міністра, викликана тим, що Україна на шляху до вступу до СОТ багато чому навчилася. І найголовніше у цьому зв’язку те, що Україна повинна навчитися захищати власні ринки і, безумовно, вміти просуватися на зовнішні.

Статистика на сьогодні, як підкреслив Анатолій Яценюк, є досить сумною, яка полягає у нещодавньому набутті Україною ринкового статусу. До отримання цього статусу проти України було порушено 131 антидемпінгове розслідування. Загальна вартість товару, яка закрита для українського експорту у Європі і Сполучених Штатах Америки та і в цілому світі, сягає до 2 млрд дол США. Це є цифри, на які необхідно відповідно реагувати. На превеликий жаль, що стосується антидемпінгу в Україні, то цифри і тут невтішні. Порушено 37 антидемпінгових розслідувань за вісім років. І тільки за останні три місяці порушено сім антидемпінгів, і досить активно Мінекономіки почало працювати з асоціаціями.

Як зазначив керівник галузі, сьогодні мова не йде про порушення антидемпінгового розслідування заради цифр. Мова йде про те, що якщо є порушення закону, то держава повинна відповідним чином реагувати. І тут асоціації є також рушійною силою, які повинні спрямовувати діяльність Уряду.

Таким чином, як сказав Міністр економіки, завдяки вступу України до СОТ і активній роботі як на європейському, так і американському ринках необхідні наступні кроки. Перше, в Україні потрібно якнайшвидше заснувати офіс торговельного представництва, який буде захищати на зовнішніх ринках українські товари та здійснювати моніторинг всієї зовнішньо-торговельної системи. Друге, основну відповідальність у цій сфері мають взяти на себе асоціації, як незалежні фахові установи, які вивчаючи і аналізуючи матеріали, повинні надавати пропозиції Уряду для вирішення відповідних питань.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118900.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua