ФБР та Міліція затримали членів міжнародної мафії

27 мар, 10:20

Київ, 25 березня. Силами столичного управління у боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Києві, Національного Центрального бюро Інтерполу МВС України, офісу аташе з правових питань Посольства США в Україні та управління Федерального бюро розслідувань США в м .Нью-Йорк проведено спецоперацію, що дозволила запобігти „замовному” вбивству громадянина України, відомого банкіра.

Спочатку співробітники УБОЗ Києва перехопили телефонні розмови між особою, яка отримала замовлення на вбивство та «замовниками», які входять до вищих кіл так званої «російської» мафії. Протягом певного часу здійснювалось оперативно-технічне документування підготовки злочину. У момент, коли зловмисники мали приступити до виконання задуму, співробітники міліції інсценували вбивство, сховали “банкіра” й уміло дезінформували замовників, які весь час перебували в США й керували діями злочинців на території України. Було передбачено й відпрацьовано можливість проведення через інших осіб паралельної перевірки успішності задуму з боку замовників убивства того, що задум було доведено до кінця. Після того, як замовники переконалися в успішному фіналі, вони запропонували виконавцеві прибути до США щоб доручити комусь із знайомих отримати 50 тисяч доларів винагороди, а також нове «замовлення» на чергову жертву.

Зловмисників, які готували вчинення тяжкого злочину в Україні, можна було вже «брати» й притягати до кримінальної відповідальності, але співробітники міліції вирішили викрити увесь злочинний ланцюг. Після таємних переговорів зі співробітниками американського посольства начальник київського УБОЗу полковник міліції Валерій Гелетей та начальник відділу НЦБ Інтерполу майор міліції Михайло Бахмутченко негайно отримали візи й вилетіли до Нью-Йорку, де їх вже очікували колеги з ФБР. Протягом двох діб тривало опрацювання аудіо та відеозаписів, привезених українськими правоохоронцями. В суді було отримано ордер на арешт, й о 5-й годині ранку 24.03.2006 спецназ ФБР затримав зловмисників.

Ними виявились громадяни США Р. Леонід, 40 років, та злочинний авторитет на прізвисько “Моня”, колишній охоронець відомого російського кримінального авторитету.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118879.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua