Прокуратура перевірила причини відсутності членів ТВК №21 у місті Хмельницькому

27 мар, 11:16

За дорученням прокуратури міліція перевірила причини відсутності членів

ТВК №21 у місті Хмельницькому

26 березня у м.Хмельницькому вибори до обласної, міської рад та міського голови не відбудуться, оскільки, як свідчать факти, окремі члени міської територіальної виборчої комісії №21 знехтували своїми професійними обов’язками щодо виконання вимог Закону України «Про вибори депутатів ВР, АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Через їх відсутність МТВК не змогла зібратися у повному складі і виконати рішення Хмельницького апеляційного суду щодо зняття з реєстрації кандидата на посаду міського голови Приступи Миколи Івановича та прийняти рішення про видачу бюлетенів на виборчі дільниці міста.

Нагадаємо, що 21 березня колегією суддів судової палати з цивільних справ апеляційного суду Хмельницької області прийнято постанову за апеляційною скаргою одного із кандидатів на посаду міського голови, якою зобов’язав Хмельницьку міську територіальну виборчу комісію №21 до 23 березня 2006 року скасувати рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови Приступи Миколи Івановича. Суд мотивував своє рішення встановленням фактів:

- надання виборцями коштів під час виборчого процесу Хмельницькою міською радою, міським головою якою є кандидат на посаду міського голови Приступа М.І., як агітаційний захід на його користь у зв’язку з використанням адмінресурсу;

- залучення кандидатом на посаду міського голови Приступою М.І. для проведення передвиборчої агітації підлеглих йому осіб та ресурсів з Хмельницької міської ради.

Наступного дня, 22 березня, на міському майдані відбувся санкціонований мітинг на підтримку діючого міського голови (Приступи М.І.), ініціаторами якого виступили члени обласної та міської спілок воїнів-інтернаціоналістів та НДП. У мітингу взяли участь студенти вищих навчальних закладів та працівники комунальних служб міста. При цьому на майдані було вишикувано техніку «Спецкомунтрансу».

На виконання рішення суду судовиконавець виніс вимогу від 24.03.2006 року для ТВК №21 м. Хмельницького з обов’язковим її виконанням. Однак в період часу з 22 по 26 березня вимога судовиконавця і рішення суду МТВК виконані не були. Голова МТВК мотивувала невиконання вказаних рішень тим, що комісія не могла зібрати кворум, тобто 2/3 від її складу.

На виконання вказівки прокуратури міста працівники органів внутрішніх справ провели перевірку причини відсутності окремих членів ТВК №21 У результаті перевірки встановлено, що п’ятеро членів МТВК перебувають на лікуванні (про що свідчать лікарняні листи), один із членів МТВК написав заяву про вибуття із складу комісії, ще один виїхав до м. Києва у приватних справах. Таким чином, у роботі МТВК впродовж чотирьох днів, з 22 по 25 березня, брали участь не більше восьми її членів.

Зібрані Хмельницьким міськуправлінням УМВС України в Хмельницькій області матеріали перевірки направлено до прокуратури міста для прийняття рішення в порядку статті 97, 112 Кримінально-процесуального кодексу України за ознаками злочину, передбаченого статтею 382 Кримінального кодексу України.

Невидані бюлетені знаходяться на зберіганні у приміщенні МТВК №21 під охороною працівників міліції.

ДЗГ МВС України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118868.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua